Belföld

2011.02.25. 09:37

Dílert fogtak a kommandósok

Kábítószer-terjesztőt fogott el Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési szolgálata.

MTI

 A 35 éves gyanúsítottra előző nap, a 4-es számú főút egyik parkolójában ütöttek rajta a Jonatán akciócsoport  civil ruhás kommandósai; a kocsijából kiugró férfi futva próbált menekülni, de a közeli erdőben utolérték - mondta Fülöp Gergely, a rendőrség nyírségi szóvivője.     A bűnügyi információk alapján végrehajtott elfogás során sem a férfinél, sem pedig a kocsijában nem találtak kábítószert, ezért nyomkövető kutyával vizsgálták át azt az útvonalat, amelyen a férfi menekülni próbált. A rendőrkutya néhány perc alatt megtalálta a férfi által futás közben eldobott, a hóban szinte láthatatlan, fehér port tartalmazó zacskót, amelyben 30 gramm - a gyorsteszt szerint - kokain volt.
   
A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során a nyomozók további 20 gramm olyan vegyi anyagot találtak, amellyel eladás előtt hígítani szokták a kábítószert.     A terjesztőtől lefoglalt drog feketepiaci értékét, a hígításától függően, 400 ezer és 1 millió forint közöttire becsülik a nyomozók. Az elfogott férfi szervezetében is kokain jelenlétét mutatta ki a vizsgálat.     A büntetlen előéletű nyíregyházi férfit őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezését a bíróságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!