Belföld

2011.02.04. 14:06

Csőtörés miatt víz öntötte el Szerencs utcáit

Eltört egy 300 milliméter átmérőjű azbesztcement vízvezeték Szerencsen pénteken, a kiömlő víz elöntötte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város számos utcáját.

MTI

A szolgáltatás várhatóan csak a késő esti órákra áll helyre teljesen - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a csőtörés a Lajos közben, a földhivatal közelében történt, az izraelita temető melletti magaslati víztározóban lévő mintegy 900 köbméter víz alig fél óra alatt kiürült a tározóból, elöntve Szerencs utcáit.
Emiatt Szerencs, Bekecs és Legyesbénye belterületének nagy részén reggel óta szünetelt a vízszolgáltatás, több helyütt pedig a csökkent a nyomás.
   
A vízszolgáltató Borsodvíz Zrt. tokaji üzemvezetőségének tájékoztatása szerint a víztermelés már folyamatos, a megszokott nyomásviszonyok a délutáni órákra várhatóan helyreállnak. Ugyanakkor a késő esti órákig nem lesz vezetékes vízellátás Szerencsen a Kossuth tér, a Kossuth út egy része, a Lajos köz, a Bakó út és a Felsőpincesor térségében. Ide lajtos kocsival szállítják a vizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!