Belföld

2011.01.26. 16:15

Százmilliót kell törlesztenie a csalónak

Nem jogerősen 6 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Városi Bíróság szerdán egy 40 éves kaposvári asszonyt, akit üzletszerűen, jelentős összegre - több tízmillió forintra - elkövetett 29 rendbeli csalással, illetve sikkasztással vádolt meg az ügyészség.

MTI

   
A vádlott 2007 szeptemberétől 2008 augusztusáig különböző céllal - befektetésekre, életbiztosításokra, ingatlanügyletekre, hitelügyintézésekre - néhány százezer forinttól 11 millió forintig terjedő összegeket vett át ügyfeleitől, s a pénzeket eltulajdonította.  
   
A bírósági határozat szerint a vádlottnak kötelező kártalanításként 63,7 millió forintot, és ezen összegnek a kamatait kell megfizetnie a sértetteknek, továbbá a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak be kell fizetnie 3,64 millió forintnyi illetéket. A bíróság e mellett 31,6 millió forint vagyonelkobzásra ítélte a korábban büntetlen előéletű vádlottat, akit nyolc évre eltiltott a közügyektől.
  
 A védelem enyhítésért fellebbezett, egyúttal kérte a vádlott szabadlábra helyezését, amit a bíróság elutasított. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!