Belföld

2011.01.06. 11:07

H1N1-influenzában halt meg egy német turista Ausztriában

A H1N1-vírus okozta influenzában halt meg egy német turista Ausztriában - közölte egy egészségügyi illetékes.

MTI

A 24 éves férfi már beteg volt, amikor az országba érkezett. Öt nappal később, újév napján belehalt a vírusfertőzésbe - közölte Salzburg tartomány tiszti főorvosa szerdán a televízió késő esti híradójában.

A bajorországi férfi útitársaival együtt síelni érkezett az ausztriai Saalbach-Hinterglemmbe, de betegsége miatt inkább a szállodában maradt. Nem fordult orvoshoz és néhány nappal később meghalt a szállodában.
   
A tiszti főorvos szerint fennáll a veszélye, hogy a férfi másokat is megfertőzhetett a szállodában. Az illetékes szerint abban, hogy belehalt a betegségbe,  közrejátszottak korábbi betegségei is és az, hogy nem fordult orvoshoz.
   
A H1N1 okozta vírusfertőzésben halt meg a napokban Németországban egy hároméves kislány és egy 51 éves férfi is, mindketten Alsó-Szászországban.
   
Ausztriában jelenleg két másik H1N1-betegről tudnak. A tavalyi influenza-szezonban negyven újinfluenzás halálesetet jegyeztek fel az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!