Belföld

2011.01.06. 08:40

EU-elnökség: az EU főképviselője jön Budapestre

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Catherine Ashton csütörtök délután Budapestre érkezik, és részt vesz este a Parlamentben az EU-elnökség ünnepélyes átadásán - közölte a Külügyminisztérium az MTI-vel, cáfolva azt a magyar sajtóban megjelent hírt, amely szerint Ashton asszony lemondta útját.

MTI

Az Index hírportál azt írta: kedd reggel még úgy volt, hogy a főképviselő is részt vesz a magyar EU-elnökség hivatalos kezdetét jelző ceremónián, de sürgős közel-keleti útja miatt lemondta azt.
A tárca ezt határozottan cáfolta.

A csütörtök kora esti ünnepségen a magyar Parlament kupolatermében Orbán Viktor miniszterelnök átveszi az EU-elnökséget jelképező zászlót Yves Leterme ügyvezető belga kormányfőtől; Belgium az előző félévben töltötte be az EU-elnöki tisztet.
   
Catherine Ashton pénteken tárgyal Martonyi János külügyminiszterrel, Hende Csaba honvédelmi miniszterrel, részt vesz a magyar kormány és az Európai Bizottság Kollégiumának együttes ülésén, ezenkívül találkozik a média képviselőivel - tartalmazza a minisztériumi közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!