Belföld

2010.11.29. 17:25

Közigazgatási eljárás az elhunyt kismama ügyében

Közigazgatási hatósági eljárás keretében folytatja a vizsgálatot a székesfehérvári rendőrkapitányság a november elején a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházban elhunyt 28 éves hantosi kismama ügyében; az esetleges felelősség megállapítására a kórházban belső vizsgálat folyik - közölte a rendőrség hétfőn.

MTI

A rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a kórház bejelentése alapján orvos szakértő bevonásával kezdte meg a vizsgálatot. Az orvos szakértői vélemény még nem készült el - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
A rendőrség annak eredményétől teszi majd függővé a vizsgálat folytatását - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.
   
A kórházban a tragédia ügyében folyik a belső vizsgálat. Nem zárult még le, de az eddigi eredmények nem utalnak gondatlanságra. Amennyiben mégis az bizonyosodna be, hogy hiba történt, az intézmény megfelelő szigorral jár majd el - mondta az MTI - nek a kórház főigazgatója.
   
Csernavölgyi István hozzátette: "az intézmény dolgozóit mélységesen megrázta a tragédia".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!