Belföld

2010.10.27. 10:56

Tíz év börtön a csavarhúzós gyilkosnak

Tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a tavaly szeptemberi kistormási csavarhúzós gyilkosság elkövetésével vádolt férfit szerdán a Tolna Megyei Bíróság. Az ítélet nem jogerős.

MTI

A bíróság bűnösnek találta a férfit zsarolás bűntettében is, három esetre vonatkozóan, amelyek közül egy kísérleti szakban maradt. A vádlottat halmazati büntetésként 10 év börtönbüntetésre ítélte, hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá a perköltség megtérítésére kötelezte.
   
Tavaly szeptember 18-án Kistormás határában, egy kukoricásban holtan találtak egy 64 éves helybeli férfit, akit a vizsgálatok szerint a saját csavarhúzójával öltek meg. A rendőrség egy helybeli férfit, a sértett korábbi munkatársát gyanúsította meg a gyilkossággal. A férfit őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A szakértői vizsgálatok során megtalálták az emberöléshez használt csavarhúzón a vádlott DNS-anyagát.
   
A bíró az ítélethirdetéskor hangsúlyozta, hogy a szakértők csak a sértettől és a vádlottól származó DNS-nyomokat találtak a szerszámon, harmadik személy jelenlétét kizárták.
   
A vádlott a gyilkosság elkövetését mind a nyomozás során, mind az ítélethirdetéskor tagadta. Védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!