Belföld

2010.08.13. 11:39

Lövöldözés Alsóörsön: eltemették a meggyilkolt rendőrt Balatonalmádiban

Eltemették a 29 éves Gamauf János rendőrt pénteken Balatonalmádiban; a főtörzsőrmestert augusztus 4-ére virradó éjszaka szolgálata teljesítése közben gyilkolták meg lőfegyverrel Alsóörsön.

MTI

A gyászszertartáson több mint ezren vettek részt: családtagok, rokonok, barátok és ismerősök, almádi és alsóörsi lakosok és rendőr kollégák százai kísérték utolsó útjára a tragikus körülmények között meghalt tiszthelyettest.
   
Jelen volt Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány, valamint Veszprém megye rendőri vezetése, élükön Bolcsik Zoltán dandártábornokkal, megyei rendőrfőkapitánnyal. Az ország szinte mindegyik megyéjéből érkezett rendőri küldöttség a temetésre. Részt vettek a szertartáson Balatonalmádi, Alsóörs, a környező települések és Veszprém megye közéleti vezetői, s megjelent több országgyűlési képviselő is.

   
A polgári gyászszertartást a család kérésére a sajtó nyilvánosságának teljes kizárásával tartották, az újságírók, operatőrök, fotósok a kerítésen kívülről kísérhették figyelemmel a sírkertben történteket. A temető környékét több tucatnyi rendőr biztosította, irányította a rendkívüli autóforgalmat, valamint segítették a tömegesen érkező gyalogosok átkelését az utakon, utcákon.  
   
A ravatalnál Csizmadia Gábor ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi igazgatója mondott gyászbeszédet. A főtiszt hangsúlyozta, hogy Gamauf János kitűntetéssel végezte a rendőri iskoláit, szorgalmas és lelkiismeretes ember volt. Kedves, mindig figyelmes kollégaként és kiváló rendőrként ismerték - emlékezett a rendőrség megyei igazgatója.
   
A sírnál Szabó János alezredes, balatonalmádi rendőrkapitánya búcsúzott el az állomány nevében volt kollégájától, a hivatásának élő, kiválóan szolgáló Gamauf Jánostól. Az almádi kapitányság dolgozói úgy búcsúztak el volt társuktól, hogy mindegyikük egy szál virágot hajított a sírba.
   
Gamauf Jánost - akit szolgálati halottá nyilvánított a belügyminiszter - katonai tiszteletadás mellett, díszszázad jelenlétében és díszsortűz kíséretében helyezték örök nyugalomra. A temetés alatt megszólalt több tucatnyi rendőrautó szirénája, a sírt pedig koszorúkkal borították el a gyászolók.



Szerdán több mint félezren vettek részt Alibánfán Németh Ádám temetésén, akit egy hete Gamauf Jánossal együtt halálos lövés ért Alsóörsön.
Németh Ádámot rokonok, barátok és ismerősök százai kísérték utolsó útjára az alibánfai temetőben, a szertartáson részt vett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.
Klikk IDE a teljes cikkhez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!