Belföld

2010.08.03. 16:19

Felhőszakadás Zalában

A közép-magyarországi, a dél-alföldi és a dél-dunántúli régióra is kiadták a narancssárga riasztást a zivatarok miatt. Kedd délután eső áztatta megyénket is.

Horváth A. Attila

 

Az érintett területeken helyenként előfordulhatnak heves zivatarok, amelyeket intenzív csapadék, 90 km/h-nál nagyobb erejű széllökések valamint legalább 2 centiméter nagyságú jég is kísérhet.
   
A három említett régióban, valamint az ország közép és dél-dunántúli területein a csapadékmennyiségre vonatkozóan citromsárga riasztás van érvényben, ami azt jelenti, hogy néhol rövid idő alatt több mint 30 milliméter eső is leeshet.
   
A közép és dél-dunántúli régióban emellett a zivatarokra vonatkozóan is kiadták a citromsárga riasztást, amelyet a kedd éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint várhatóan az észak-alföldi és észak-magyarországi területekre is kiadnak majd. Így ezeken a területeken is számítani lehet zivatarokra, amelyeket viharos széllökés, intenzív csapadék vagy jégeső kísérhet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapja.

 

 

Kedden délután nagy mennyiségű eső áztatta megyénket is, Zalaegerszegen dörgéssel, villámlással jött az égi áldás, Nagykanizsán pedig volt, hogy annyira zuhogott, hogy alig lehetett átlátni az esőfüggönyön. A szél mérsékelt volt, a levegő jócskán lehűt. 

Zalaegerszegen a rövid idő alatt lezúdult jelentős mennyiségű eső egy részét nem mindenhol tudta elvezetni a csatorna.  Lapcsoportunk munkatársa, Kovács Krisztián, a  Zrínyi úton, a Bajcsy-Zsilinszky tér és a Bartók Béla utca közötti szakaszon örökítette meg, ahogy a csatornafedelek szökőkutakká váltak.

 

 

A freemeteo.com szerint szerdán esős és napos idő váltakozik majd megyénkben, s nem lesz több, mint 24 fok.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg a középső országrészben valószínű szórványosan zápor, zivatar. 25 és 31 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála délutánra. Csütörtökön már több lesz a napsütés, de ez nem tart sokáig, hiszen kora délután már érkezik a hidegfront, s péntekre erősen felhős éggel, záporokkal, erős - néhol viharos északnyugati széllel számolhatunk. Szombaton keleten még lehet csapadék, majd vasárnaptól országszerte napos, száraz, egyre melegebb idő várható, visszatérhet az igazi nyaralóidő...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!