Belföld

2010.07.27. 14:46

Választás 2010: országos kérdőívkampányt indít az LMP

Országos kérdőívkampányt indít a Lehet Más a Politika (LMP) annak érdekében, hogy az állampolgárok kifejthessék véleményüket a saját településükön, kerületükben felmerülő problémákról.

MTI

Jávor Benedek, a párt főpolgármester-jelöltje kedden, az önkormányzati választások kampánynyitójával egybekötött budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az LMP a lakosság megkérdezésekor kiemelten kíváncsi arra, mennyire tartják fontosnak például az önkormányzatok működésének átláthatóbbá tételét, a korrupció visszaszorítását, továbbá a települések közlekedési gondjainak kezelését, a zöld felületek állapotának javítását, vagy a hajléktalanok ellátását, illetve a bölcsődei és az óvodai ellátás javítását.
   
Az LMP reményei szerint a beérkező válaszokból körvonalazódhatnak a legfontosabb helyi problémák, a kérdőíveken beérkező megoldási javaslatokat pedig beépíthetik a párt programjaiba  - fűzte hozzá.

   
Jávor Benedek aláhúzta: pártja kiemelkedően fontosnak tartja, hogy az állampolgárok aktívan részt vegyenek a róluk szóló döntések meghozatalában, a települések sorsának befolyásolásában.
   
Az LMP eddigi országgyűlési munkája során is megpróbálta erősíteni a társadalmi részvétel lehetőségeit, továbbá a párt szintén az "aktív állampolgárrá" válást kívánta segíteni a korábban a budapesti XI. és XXII. kerületben végzett kísérleti kérdőíves kampánnyal is - fejtette ki a politikus.
Hozzátette: az LMP ezen sikeres felmérések során rengeteg adatott gyűjtött a legégetőbb helyi gondokról, illetve arról, hogy milyen típusú megoldásokat várnak az ott élők.
   
Az LMP országos kérdőívei a helyi szervezetek irodái mellett a párt internetes oldalán is megtalálhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!