Belföld

2010.06.25. 09:13

Pénzéért fojtogatta idős rokonát

Nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt nyomoznak egy beledi férfi ellen, aki idős rokonát fojtogatta, hogy így szerezzen pénzt tőle.

MTI

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének péntek reggeli tájékoztatása szerint előző nap délben kereste fel a 46 éves férfi a 85 éves rokonát. A nő egy pillanatra hátat fordított neki, megtámadta, s a hátára térdelve egy párnát szorított a fejére, majd amikor észlelte, hogy áldozata nem mozdul, nekikezdett a lakás átkutatásának.
   
Amikor észrevette, hogy a nő még él, ismét pénzt követelt tőle, de amikor átment, hogy a szomszéd szobában magához vegye a mintegy hetvenezer forintot, az áldozat segítségért kiáltott; a támadót végül szomszédok tartották vissza a rendőrség helyszínre érkezéséig.
   
Az időközben előzetes letartóztatásba helyezett férfi elismerte, hogy rokonánál járt, de a bűncselekmény elkövetését tagadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!