Belföld

2010.06.08. 10:51

Hamis vénnyel szerzett hormonkészítményeket

Elfogott a rendőrség három férfit, aki a gyanú szerint több alkalommal váltott ki hamis receptre nagy értékű hormonkészítményt.

MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a három férfit a XVI. kerületben fogták el még március 22-én, ám csak most számoltak be az elfogásukról.
   
A rendőrség jelenlegi információi szerint L. V. megbízásából M. G. készítette el a hamis vényeket, Sz. J. pedig főként hajléktalanokkal váltatta ki a gyógyszertárakban a - főleg növekedési problémákkal küzdő gyermekek számára előállított - nagy értékű hormonkészítményt.
   
A gyanúsítottak - kihasználva a nagymértékű állami támogatottságot - a csaknem 1,3 millió forint értékű hormonkészítményhez mindössze 2.100 forintos dobozdíj fejében jutottak hozzá.
   
A nyomozóhatóság több budapesti gyógyszertárból kapott bejelentést a hamis vényekkel kapcsolatban, majd márciusban az egyik XVI. kerületi gyógyszertár környékén intézkedtek egy hajléktalan férfi ellen, aki hamis vénnyel akart kiváltani ilyen hormonkészítményt.   
Vele együtt a patika környékén a nyomozók elfogták Sz. J.-t, majd azonosították a másik két elkövetőt is.
   
A rendőrség azonban továbbra is keres egy nőt. A recepteken ugyanis az orvos neve mellett minden esetben szerepelt egy feltöltőkártyás telefon száma, amelyet a nő vett fel.
   
A nyomozók a gyanúsítottak lakhelyén házkutatást tartottak, és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket és iratokat. A XI. kerületi rendőrség csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 28 éves M. G., a 32 éves L. V. és a 28 éves Sz. J. ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!