Belföld

2010.06.02. 10:36

Fiatalok gyújtottak fel szelektív hulladékgyűjtőket

Rendőrkézre került egy fiatalokból álló társaság, amelynek tagjai a közelmúltban sorozatban gyújtottak fel szelektív hulladékgyűjtő szigeteket Mezőtúron - közölte a rendőrség szerdán.

MTI

Az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a tűzoltósághoz arról, hogy valamely kihelyezett szelektív gyűjtősziget ég, volt olyan nap, amikor nem is egy gyulladt ki. Mindez nagyjából egy hét alatt játszódott le és a tűzvizsgálatot végzőkben is azt a gyanút keltette, hogy nem lehet a véletlen műve - mondta el az előzményekről a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
   
Veres Éva tájékoztatása szerint nyolc tároló leégett, további kettő megrongálódott, így összesen mintegy kétmillió forint kár keletkezett. Nagy bosszúságot jelentett ez a tulajdonos önkormányzatnak, valamint azoknak a városlakóknak, akik szelektív módon igyekeztek gyűjteni a hulladékot - tette hozzá.  

Elmondta: a cselekmények elemzése során vált világossá, hogy a gyújtogatásokat fiatalok követhették el, akik a környéken laknak, nappal iskolába járnak, az iskolaidőt követően pedig estig nem hiányoznak senkinek sem. Így került a rendőrség látókörébe három gyermekkorú és egy fiatalkorú, akik a gyűjtőket felgyújtották. Kiderült róluk, mindannyian egy iskolába járnak és családi körülményeikben közös, hogy a szülők nem foglalkoznak kellően a nevelésükkel. Így a városban csavarogtak és szórakozásból gyújtogattak - jegyezte meg Veres Éva.
   
Rongálás miatt valamennyi elkövető ellen eljárás indul, de a gyermekkorúaknál életkoruk kizárja a büntethetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!