Belföld

2010.06.03. 05:29

Érettségi 2010: mától emelt szintű szóbelik

Csütörtökön kezdődnek és jövő szerdáig tartanak az idei tavaszi érettségi emelt szintű szóbeli vizsgák. A mintegy 27 ezer szóbeli vizsgát 142 helyszínen, 1839 tantárgyi bizottság előtt rendezik.

MTI

Mint közleményében az Oktatási Hivatal (OH) írta, az érettségizők emelt szinten 89 vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből van szóbeli vizsga is.
Az emelt szintű vizsgákat az OH szervezi: a szóbeli tételeket a hivatal készítteti el és juttatja el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait az OH bízza meg.
A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja külön-külön értékeli a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelőlapon. Az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére.
A tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állít ki minden vizsgázóról, ezt az OH megküldi az illetékes érettségi vizsgabizottságnak. 
Az emelt szintű szóbelik után, június 14-től 25-ig tartják a középszintű szóbeli vizsgákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!