Belföld

2010.05.28. 14:12

Két olasz katona megsérült a Bakonyban

Két olasz katona sérült meg könnyebben csütörtök este egy robbanás következtében a "0" ponti lőtéren zajló Clever Ferret (Okos menyét) nemzetközi hadgyakorlaton.

zaol.hu

A baleset még csütörtökön történt, ám sem az olasz, sem a házigazda magyar fél nem kívánt nyilatkozni az ügyben - olvasható a Veszprém megyei Napló honlapján.

Úgy tudjuk, a két olasz katonát ellátták a veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórházban. Az eset egyébként nem okozott fennakadást a gyakorlatban, ami az olasz mellett magyar és szlovén alakulatok részvételével jelenleg is zajlik hazánk legnagyobb szabadtéri lőterén.

Marcello Bellacicco dandártábornok, a Multinational Land Force (MLF), azaz a nemzetközi szárazföldi kötelék olasz nemzetiségű parancsnoka a kedden tartott ünnepélyes megnyitón kiemelten fontosak titulálta a gyakorlatot, amelyen az olasz katonák afganisztáni misszióra készülnek. A június 6-ig tartó Clever Ferret 2010 seregszemlén közel 2400 katona vesz részt (1250 magyar, 960 olasz és 175 szlovén), valamint megfigyelőként négy horvát vendéget is köszönthettek a szervezők. Összesen 168 harci- és 320 technikai eszközt használnak a Gripen vadászgépek és az olasz légierő vadászbombázói mellett. 


További információk a www.naplo-online.hu oldalon! Klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!