Belföld

2010.04.09. 11:17

Budaházy védője elhagyta a tárgyalás helyszínét

Budaházy György védője pénteken elhagyta a tárgyalás helyszínét; Gaudi-Nagy Tamás arra hivatkozott, hogy "ilyen körülmények között nem tudja ellátni a feladatát".

MTI

"A párthadsereggé züllesztett rendőrség ne szállja meg a bíróság épületét" - mondta Gaudi-Nagy Tamás, aki a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeként indul az országgyűlési választáson.
   
A bíróság, miután nem tudta folytatni a tárgyalást, berekesztette azt.      
   
Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével vádolt Budaházy Györgyöt, tucatnyi internetes írása miatt, tavaly szeptemberben, első fokon, nem jogerősen egy év három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság.
   
Az akkori szóbeli indokolás szerint Budaházy 2006 ősze és 2007 tavasza között közzétett írásaiban túllépte a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos határait azzal, hogy erőszakkal fenyegetett. Budaházy György írásaiban a kormány és az Országgyűlés távozását szorgalmazta, ennek érdekében mozgósította olvasóit és erőszakot helyezett kilátásba, például amikor azt írta: "Takarodjatok, ha élve meg akarjátok úszni!"
   
A bíróság szerint a harcias nyelvezetű írásokban megfogalmazott erőszakos fenyegetés elég közvetlen és konkrét volt az állam elleni bűncselekmény előkészületének megállapításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!