Belföld

2010.03.19. 03:28

LMP: a Fidesz mihez kezd a szelvényeivel?

A Lehet Más a Politika a megye 1. és 5. számú választókerületében, Zalaegerszegen és Zalaszentgróton leadta a képviselőjelölt-állításhoz szükséges ajánlószelvényeket.

Horváth A. Attila

 

- A Lehet Más a Politika köszöni a támogatást a közel kétezer választópolgárnak, aki a nevével vállalva lehetővé tette, hogy a választásokon ne csak az elmúlt 20 év ismert pártjaira, valamint a politikai erőszak rémképét felvillantó szélsőséges pártra lehessen szavazni, hanem a tiszta közélet megteremtését célul tű-ző, demokratikus alternatívát kínáló LMP-re is - jelezte Paksy Zoltán. Hozzátette, az LMP helyi szervezete kérdést intéz a Fidesz zalaegerszegi vezetőihez és személyesendr. Gyimesi Endre képviselőjelölthöz: a Fidesz által összegyűjtött, a híradások szerint több mint 10 ezer ajánlószelvényből a párt képviselői miért csak 1501-et adtak le a választási bizottságnak?

- Milyen célból gyűjtötték, illetve hol van a többi ajánlószelvény, melyek adatait a választási törvény szerint tilos rögzíteni, és azokat az ajánlás leadása után meg kell semmisíteni? Szeretnénk azt is megtudni, a Fidesz aktivistái tájékoztatták-e a választópolgárokat arról, hogy ajánlásaikat nem a választási törvény szellemének megfelelően kívánják majd felhasználni? - fogalmazott a szóvivő.

Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!