Belföld

2010.02.08. 07:09

Havazás: Hejce még mindig megközelíthetetlen

Vasárnap még két megközelíthetetlen település volt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Hétfőn Hernádcécére már be lehetett jutni, viszont Hejcét továbbra is elzárja a hó.

MTI/AP

Fennakadásokat okozott a hétvégi havazás és hófúvás, de komolyabb problémákat csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol vasárnap este még két település volt elzárva a külvilágtól.

Hétfő reggelre Hernádcécére már be lehetett jutni, Hejcére azonban továbbra sem.

Korábbi híreink:

A várakozásoknak megfelelően fennakadásokat okozott a hétvégi havazás, de komolyabb problémákat csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol vasárnap este két település volt elzárva a külvilágtól.

A hófúvás miatt nem lehetett bejutni sem Hernádcécére, sem pedig Hejcére. A déli órákban még hat község volt elzárva  a külvilágtól: Pányok, Korlát, Fony, Regéc, Mogyoróska és Hejce.

Több baleset is történt a hó miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Encs környékén a hóátfúvás miatt elakadt járműveket mentettek ki a hóból, Sárospatak és Vajdácska között pedig egy busz borult fel. Két utas tartózkodott a járművön, a balesetben senki nem sérült meg. 

Miskolcon, a Pesti úton két személyautó ütközött. Az egyik gépkocsi vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet, emiatt átsodródott a szemközti sávba. A közlekedési balesetben egy ember súlyos, három könnyű sérüléseket szenvedett.

Délutánra az ország nagy részén azonban már nem volt érvényben a narancs színű riasztás, egyedül a dél-dunántúli területekre jelzett az Országos Meteorológiai Szolgálat erős havazást.

Így nem okozott fennakadást a vasárnap délutáni vonatközlekedésben az időjárás, a délelőtti havazás miatt az ország több vasútvonalán váltóállítási probléma nehezítette a vonatközlekedést, délután már csak kisebb késésekre lehetett számítani. A vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek.

A szombat délutántól vasárnap délig tartó havazás ellenére a fővárosban a közösségi közlekedés folyamatos volt, a Főváros Közterület-fenntartó (FKF) a budapesti főutakat 97 munkagéppel, a közjárdákat 944 hómunkással takarította napközben, délutánra is vettek fel hómunkásokat. Repülőjáratot nem kellett törölni, és a gépek nagyobb késés nélkül közlekedtek Ferihegyen vasárnap, a hótakarító flotta teljes létszámban dolgozott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!