Belföld

2009.12.01. 12:31

Osztálytársához tört be a tini

Őrizetbe vett a rendőrség egy 14 éves lányt, akit azzal gyanúsítanak, hogy pénteken egy XVIII. kerületi általános iskolában egy 13 éves lány táskájából ellopta a lakáskulcsát, majd két ismeretlen társával betört a sértett otthonába.

zaol.hu

A tolvajok a Havanna utcai lakásból különböző tárgyakat, személyes iratokat és készpénzt vittek el. 
14 éves lányt hétfőn a pestszentlőrinci rendőrök az általános iskolában fogták el. Társait még keresik.
   
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt javasolja a szülőknek, hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy az iskolában is vigyázzanak értékeikre. Zárják le táskáikat és szekrényeiket, értékeik - lakáskulcs, pénztárca, igazolványok, mobiltelefon, zenelejátszó készülék - soha ne maradjanak szem előtt. 
   
A rendőrség javasolta azt is, hogy a nagyobb összegű befizetéseket - például osztálykirándulás, táborok alkalmával - személyesen intézzék. Ha a gyermeke vendégül akarja látni társait, ügyeljen arra, hogy csak jó ismerősöket és barátokat hívjon, ezáltal a lakásban fellelhető értékek nem keltik fel illetéktelenek figyelmét - tartalmazza a rendőrség közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!