Belföld

2009.11.09. 16:01

Veszélyes anyag robbant egy fővárosi klinikán

Egy sósavat tartalmazó 20 literes ballon okozott riadalmat Budapesten, a Semmelweis Egyetem egyik klinikájának alagsorában hétfő délután.

zaol.hu

A VIII. kerületi, Balassa utcai neurológiai klinika kétemeletes épületének egyik zárt tárolóhelyiségében egy sósavat tartalmazó 20 literes ballon hasadt szét, amit a dolgozók robbanásként érzékeltek. A sósav feltehetően formaldehiddel érintkezett, és ebből szúrós szagú gáz keletkezett - mondta Molnár Péter szóvivő.

Személyi sérülés nem történt. A tűzoltók az épület alagsorából 15 embert menekítettek ki, majd átszellőztették a felsőbb szinteket, s homokot szórtak ki a baleset helyszínén, hogy felitassák a vegyi anyagokat - tette hozzá.

Kis-Guczi Péter, a katasztrófavédelem sajtóreferense azt közölte az MTI-vel, hogy a helyiségben - a nyomok alapján - tűz is lehetett, de ezt még vizsgálják. Mint mondta, a 8 négyzetméteres helyiségben más vegyi anyagok is voltak, ezeket elszállítják.

Major László, az egyetem biztonságtechnikai igazgatója nem sokkal 17 óra előtt arról tájékoztatott hogy a betegek folyamatosan visszatérhetnek az épületbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!