Belföld

2009.11.03. 17:07

Hamis euróval üzleteltek Szombathelyen

Hamis bankókat (forintot és eurót) foglaltak le a rendőrök a minap Szombathelyen. Az utánzatok ugyan közepes minőségűek, de a laikusok megtévesztésére alkalmasak.

zaol.hu

Nem kifizetődő parkolóban pénzt váltani, ez a tanulsága az alábbi történetnek, melyről kedden számoltak be a Szombathelyi Rendőrkaptányságon. Hollósi Gábor városi kapitány és Horváth Ottó, a felderítő alosztály megbízott vezetője elmondta, hogy múlt pénteken egy szombathelyi lakos besétált a rendőrségre és feljelentést tett: előző nap a Domus parkolóban 19 darab százas címletű eurót vett 260 forintos árfolyamon.

Amikor otthon alaposabban megvizsgálta, gyanúsnak találta  a bankókat. A sértett gyanúja másnap a bankban bizonyosodott be, ahol nyomban lefoglalták a hamisítványokat. Mivel az pénzt eladó személy további 4500 euró beváltását helyezte kilátásba, a rendőröknek nem volt nehéz dolguk: pénteken, szintén egy parkolóban, kattant a billincs a 41 éves osztrák férfi kezén. Megtalálták nála a száz eurósokat, otthonában pedig 19 gramm marihuánát is lefoglaltak.


Az osztrák börtönöket megjárt férfi elmondása szerint egy volt cellatársától kapta a hamis bankókat. ( A keresztnévet és a tartózkodási helyet az Interpol pénzhamisítás elleni részlege is megkapja, amivel új lendület kaphat majd  a nyomozás.)


További információk és forrás: Vas Népe online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!