Belföld

2009.10.12. 09:11

Meglopták az utasokat a reptéri ellenőrök

Budapest - Két repülőtéri utasbiztonsági ellenőr ellen orgazdaság, illetve lopás megalapozott gyanújával eljárást indított a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, mert a gyanú szerint több alkalommal is meglopták az utasokat - közölte Horváth Katalin Fanni, az igazgatóság sajtószóvivője hétfőn.

MTI

Még a nyáron tett bejelentést egy német utas, miután az utasbiztonsági átvilágítás után követően zakójából eltűnt mobiltelefonja. A repülőtéri rendőrök alapos nyomozást követően a napokban bukkantak a készülék nyomára és azonosították az elkövetőket.
   
A rendőrök a két ellenőr elszámoltatása során kiderítették, hogy nem ez volt az egyetlen cselekedetük, mert korábban több telefont és egy karórát is elloptak a talált tárgyak elhelyezésére szolgáló helyiségből - áll a közleményben.
   
A sajtószóvivő közlése szerint tisztázásra vár, hogy a talált és elhagyott tárgyakat az utasok milyen körülmények között "felejtették" az ellenőrzési ponton, jóllehet naponta számtalan esetben hagynak hátra véletlenül tárgyakat, továbbá ki kell deríteni azt is, hogy mások is járhattak-e úgy, mint a német utas.
   
A közlemény szerint a repülőtéri rendőrök a viszonylag kisebb értékű lopás ellenére nagy figyelmet fordítottak az eset felderítésére, "hiszen az utasbiztonsági ellenőrök olyan típusú kockázatot jelentenek a munkáltató és az utasok számára, amivel kevesen számolnak, bízva a biztonsági emberek becsületes magatartásában".

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!