Belföld

2009.08.22. 09:10

Gondolta volna? Több mint 10 ezer idegenvezető volt az országban tavaly

Budapest - Több mint 10 ezren rendelkeztek idegenvezetői igazolvánnyal tavaly Magyarországon, mintegy 14 százalékkal haladta meg számuk az egy évvel korábbit - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb összeállításából.

zaol.hu

A hivatalosan regisztrált idegenvezetők 79 százaléka beszélt egy, 17,5 százalékuk két nyelvet, és csupán 3 százalékuk rendelkezett legalább három idegen nyelv ismeretével; számuk 14, 16, illetve 11 százalékkal bővült egy év alatt. 
A beszélt főbb idegen nyelv továbbra is az angol és a német volt.
    
Az angolul beszélők száma 17, a németül beszélő idegenvezetőké 12 százalékkal nőtt, az idegenvezetők 44 százaléka beszélt angolul, 42 százaléka németül. A spanyol és a francia nyelvtudással rendelkezők száma 15, illetve 14 százalékkal volt több, az olasz nyelvet 13 százalékkal beszélték többen. Ezzel szemben 36 százalékkal csökkent az orosz nyelvtudással rendelkező idegenvezetők száma az előző évhez képest, egyébként a spanyolul beszélők mellett ők vannak a legkevesebben.


Forrás: MTI


További cikkeket talál a kapcsolt anyagok között! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!