Belföld

2009.07.02. 09:39

Rákkeltő benzolt találtak a Mol-dolgozók vizeletében Csombárdon

Kaposvár - Rákkeltő hatású benzolt találtak több ember vizeletében, akik a Mol Zrt. csombárdi állomásán dolgoznak; az értesülést a Mol Zrt. részben megerősítette - írta csütörtöki számában a Somogyi Hírlap.

zaol.hu

Bacsur György, a Mol kommunikációs munkatársa közölte: a törvényi előírásoknak megfelelően elvégzett év eleji biológiai monitorvizsgálatok négy embernél pozitív eredményt hoztak, amit az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségnek (OMMF) jelentettek. 
    
Elmondása szerint a határérték túllépése önmagában nem jelent megbetegedést, ezért a dolgozókat nem küldték táppénzre. A szakemberek szerint sem lehet egyértelműen bizonyítani, hogy a határérték-túllépés munkahelyi behatás következménye. Bacsur György megjegyezte: elég egy otthoni mázolás az előző napon, hogy a minta pozitívvá váljon. 
    
Belső vizsgálatot indítottak, hogy meghatározzák azokat a műszaki, munkaszervezési intézkedéseket, amelyekkel a hasonló esetek megakadályozhatók. Az érintett dolgozókat kontrollra küldték: a megismételt vizsgálatok nem mutattak határérték-túllépést, a benzol vizsgálata még folyamatban van - olvasható a megyei napilapban.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!