Belföld

2009.07.23. 11:28

Öten rúgták a földön fekvőt! - Elköltöztetnék a roma családot Kisköréről

Kisköre - A Heves megyei Kiskörén aláírásgyűjtést kezdeményezett egy roma család elköltöztetése érdekében helybeliek egy csoportja - adja hírül csütörtökön a heol.hu Heves megyei hírportál.

zaol.hu

Az akciót azt követően indították, hogy a roma férfi és négy fia rátámadt egy helybeli fiatalemberre, aki súlyosan megsérült. A kezdeményezők szerint a család tagjai évek óta zavarják a város nyugalmát - olvasható a honlapon.

A híradás szerint a helybeli boltokban nem szolgálják ki a család tagjait. A hírportál arról is tájékoztatott, hogy az érintett család a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezethez fordult és Kállai Ernő kisebbségi ombudsman is tájékozódott a történtekről. Ezt követően az ombudsman azt mondta: sikerült a családdal megértetni: "az a magatartás, amit ők követnek, helytelen." Ugyanakkor világossá tette, hogy a kényszerkiköltöztetésre jogállamban nincs mód - közölte a heol.hu.
    
Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalember támadói ellen.
Valamennyien szabadlábon védekezhetnek - mondta a referens.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!