Belföld

2009.07.24. 12:42

Meghalt egy 9 éves kisfiú a fürdőben - "Borítékolható" volt a tragédia? (frissítve 14:42)

Budapest - Meghalt egy 9 éves gyermek csütörtökön egy budapesti fürdőben - erősítette meg az MTI értesülését a rendőrség. A baleset a IV. kerületi Aquaworld élményfürdőben történt. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított, az Aquaworld Zrt. pedig belső vizsgálatot rendelt el.

MTI/AP


Péntek

A rendőrség jelenleg is vizsgálja az Aquaworld élményfürdő szörfmedencéjét figyelő kamera felvételeit - tájékoztatott Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken.

A rendőrség életvédelmi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az élményfürdőben csütörtökön egy 9 éves kisfiú meghalt, miután beleesett a szörfmedence vízelvezető csatornájába.
    
Kelecsényi Ágnes, az Aquaworld marketing és értékesítési igazgatója az MTI-nek azt mondta: úgy tudják, a rendőrségi vizsgálat szombaton is tart majd. Hozzátette: az élményfürdő területén több helyen vannak térfigyelő kamerák, így a teljes belső, illetve külső teret meg tudják figyelni.
    
Kemény Gábor, a fürdőt építtető cég volt műszaki vezetője a Bors pénteki számában azt mondta: "borítékolható" volt egy nagyobb tragédia, mert nem fordítottak elég időt a fürdő biztonságossá tételére. Erre reagálva Kelecsényi Ágnes közölte: minden szakhatósági engedélyük megvolt a működéshez.
A műszaki vezető kitért arra is: többen szenvedtek már csonttöréses baleseteket a csúszdákon. Kelecsényi Ágnes ezzel kapcsolatban közölte: kisebb balesetek - elcsúszások, elesések - történtek, mint minden fürdőben, ezek egy része töréssel is járt, de "egy ilyen üzemnél ezek előfordulhatnak".
    
A rendőrségi helyszíni vizsgálatok csütörtökön megtörténtek, pénteken reggel 6 órakor kinyitottak, a szörfmedence zárva maradt, de továbbra is "sok vendég van" - hangsúlyozta Kelecsényi Ágnes.
     
Kelecsényi Ágnes csütörtök este, a tragédiát követően az MTI-nek azt mondta: a 9 éves gyermek a szüleivel volt a fürdő területén. A baleset a szörfmedence területén történt, a körülményeket belső vizsgálat fogja kideríteni. Arról az igazgató nem tudott felvilágosítást adni, hogy a vizsgálat meddig tarthat, hangsúlyozta ugyanakkor: mindenben a hatóságok rendelkezésére állnak.



Csütörtök

Kalyó László, a Budapest Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a baleset körülményeiről korábban annyit közölt, hogy a 9 éves kisfiú az egyik medence vízelvezető csatornájába esett és életét vesztette. Az esetet szakértők bevonásával vizsgálják - tette hozzá.
    
A rendőrség életvédelmi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást - olvasható a rendőrség honlapján publikált közleményben.
    
Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság helyettes szóvivője azt közölte: a gyermeket a kiérkező tűzoltók a gépházban találták meg, a holttest kiemelése után a helyszínt átadták a rendőrségnek.
    
Az MTI úgy értesült, hogy a holttest teljesen szétroncsolódott, a fiút a szülők egy fürdőnadrágdarab alapján azonosították.
    
Az Aquaworld csütörtökön sajtóközleményben tudatta: mélyen megrendült az Aquaworld Zrt. minden munkatársa a tragédia kapcsán és osztoznak a család fájdalmában. Remélik, hogy minél hamarabb véget ér a vizsgálat, amelyből kiderül, hogyan következhetett be a baleset.
"Haladéktalanul felvettük a kapcsolatot a külföldi gyártóval annak érdekében, hogy elejét vegyük annak, hogy bárhol a világon hasonló tragédia bekövetkezhessen" - írták.
     
A hatósági vizsgálattal párhuzamosan az Aquaworld Zrt. belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat lezárultáig a szörfmedencét teljesen elzárják a nagyközönség elől.

    
Az Aquaworld a Megyeri híd pesti hídfője mellett épült, a komplexum 86 ezer négyzetméteren terül el. Két részből áll: az Aquaworld Budapest élményfürdőből, valamint egy szálloda csendesfürdőjéből. Az élményfürdőt 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriási kupola fedi - olvasható a létesítmény honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!