Belföld

2009.07.10. 12:09

Folytatódik a Székesfehérvár-Boba vasútvonal átépítésének tervezése

Budapest - A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a Székesfehérvár-Boba vasútvonal átépítéséhez szükséges kiegészítő engedélyezési tervek elkészítésére, a felhívás a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

zaol.hu

A jelenleg végig egyvágányú vasútvonal Székesfehérvár és Veszprém között kétvágányú lesz, úgy hogy azon 160 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek a vonatok. A további szakasz egyvágányú marad, de gyorsabb közlekedésre lesz alkalmas. Veszprém és Herend között 120, Herend és Ajka közt 80, míg onnan Bobáig 160 kilométeres óránkénti sebességre kell tervezni a pályát.

Meg kell tervezni Veszprém és Boba közt a felsővezetéket, a váltófűtéseket és a vasútállomások külső energiaellátását a teljes vonalon. Ajánlatot az tehet, aki be tud mutatni a megelőző három évből olyan referenciát, amelyben – összesen – 50 kilométer hosszúságú egyvágányú, vagy 25 kilométer kétvágányú vasúti fővonali pálya átépítésének engedélyezési vagy kiviteli terveinek elkészítését tartalmazza. Ezen túl két vasúti műtárgy, és 10 kilométer hosszú vonali biztosítóberendezés tervezése is előírt referencia.

Az ajánlattételi határidő augusztus 31., a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlattevő lesz a nyertes. Az eredményhirdetés tervezett időpontja szeptember 18., míg a szerződéskötésre várhatóan szeptember 28-án kerül sor.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!