Belföld

2009.06.24. 13:20

150 millió forint értékű marihuána ültetvényt találtak!

Gödöllő - Mintegy 150 millió forint értékű marihuána ültetvényt találtak egy gödöllői magánházban - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán.

zaol.hu

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a Rét utca egyik házát a tulajdonos még februárban bérbe adta vietnamiaknak, akik az elmúlt egy-két hónapban nem fizették ki a kialkudott összeget. Ezért a tulajdonos ellátogatott a házába, s ekkor észlelte, hogy a házat marihuána termesztésre alakították át.
    
A ház tulajdonosa azonnal értesítette a rendőröket, akik a helyszínen megállapították, hogy 1.367 tő marihuána "cseperedik" a mesterséges fényben. A ház bérlői időközben eltűntek, most keresik őket. Az ügyben tart a nyomozás, a növényeket lefoglalták, s kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indult meg a nyomozás.
    
Budapesten és Pest Megyében idén már több - vietnamiak által bérelt - családi házban találtak marihuána ültetvényt. Összesen 15 ezer tő marihuánát foglalt le a rendőrség a fővárosban néhány héten belül - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője egy április közepén tartott sajtótájékoztatón. A vezető emlékeztetett rá: március elején hat, vietnamiak által üzemeltetett marihuána-ültetvényt találtak családi házakban, a további nyomozás során a közelmúltban még tizennégy házban derítettek fel ültetvényt, valamint a kábítószer tárolására használt raktárakat. 
    
A már korábban felderített budapesti kábítószer-ültetvényekkel kapcsolatba hozható négy vietnami állampolgárt fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai - közölte a BRFK június elején. 
A nyomozás során felderítettek két Pest megyei ültetvényt és egy budapesti raktárat, ahol kábítószer terjesztéshez szükséges eszközöket találtak.



Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!