Belföld

2007.08.25. 02:28

Zalahús: nyomozás

<b>Zalaegerszeg</b> (hp) - Miközben bontják a Zalahús üzemépületeit, szerkesztőségünkhöz olyan információk érkeztek, hogy további fejlemények vannak a Zalahús felszámolását követően indított nyomozásnak.

Hajdu Péter

A volt Zalahús Rt. felszámolása közben több gazdálkodó, illetve vállalkozás nem nyugodott bele, hogy jelentős kára keletkezett, aminek a megtérítését felszámolás során nem remélhette, illetve különböző visszaélésekre hivatkozva feljelentést is tettek a rendőrségen, melyekről lapunk az akkor rendelkezésre álló rendőrségi információk alapján hírt adott: Nyomozás a Zalahúsnál (2005. IV. 14.), Feljelentés a Zalahús ellen (2005. V. 12.). A húsipari cég ingatlanainak bontása után több olvasónk ismét jelezte, hogy a feljelentések nyomán nyomozás indult a részvénytársaság volt vezetőjével szemben, s azt is tudni vélik a városban, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában már zárolták a volt vezető vagyontárgyait. Többen azzal vádolták lapunkat, hogy szándékosan, az ismert vezetőre való tekintettel hallgatunk az ügyről.(A Zalahús volt vezetőjének kifejezett kérésére nem közöljük a nevét, ehhez az ügy ezen szakaszában joga van.)

A történtek után ismét megkérdeztük a rendőrséget, hol tart a korábban már lapunkban közzétett nyomozás és valóban zárolták-e a volt igazgató vagyonát.

A rendőrség az alábbi tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban:

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályán a csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozás folyamatban van, amely várhatóan ez év őszén fejeződik be. A nyomozás során különböző eljárási cselekményekre került sor, többek között szakértői vélemények beszerzésére, tanú és gyanúsítotti kihallgatásokra. A bejelentett polgárjogi igények alapján intézkedés történt a gyanúsított vagyontárgyainak zár alá vételére.

A rendőrségi közlés kapcsán (hallgattassék meg a másik fél is) felhívtuk a Zalahús volt tulajdonos-vezetőjét, van-e a rendőrségi tájékoztatáshoz hozzáfűznivalója. Ő közölte: Én most nem kívánok nyilatkozni, csak a későbbiek során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!