Bak

2011.03.15. 08:40

Sütő-főző tanfolyam évadzáró Bakon

Március 13-án a Baki Asszonyok Faluvédő Egyesületének tagjai újra összegyűltek az idei Sütő- főző tanfolyam zárása alkalmából.

Dezse Anna

A helyi vendéglőben rendezték meg a tanfolyam záró estjét, illetve ahogy ők nevezik a „Mari suli” évzáró rendezvényét. A tanfolyam során az asszonyok összesen öt alkalommal találkoztak, finomabbnál finomabb ételeket készítettek el, illetve a kezdők is bepillantást nyerhettek a sütés, főzés rejtelmeibe, s apró trükköket tanulhattak vezetőjüktől, Horváth Mária szakácsmestertől.

 A tanfolyam zárását megelőzően pedig immár negyedik alkalommal rendezték meg  a süti fesztivál, melyre  idén rendhagyó módon a Válicka Völgye Idegenforgalmi és Területfejlesztési Kistérségi Társulás néhány települését is meghívták, s szép számban érkeztek a finomságok Sárhidáról, Bocföldéről, Tófejről és persze Bakról is.

 

A záróesten a tanfolyam résztvevői oklevelet kaptak a szép teljesítményért, valamint egy kis apró ajándékot jutalmul, amit aztán később hasznosítani tudnak a konyhában.
Közös vacsorával ünnepelték meg végül a sikeres tanfolyamot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!