Baba

2016.01.06. 18:52

Tíz Bence és kilenc Hanna

Zalaegerszeg - Az elmúlt évben is meghaladta a születések számát a halálozásoké a megyeszékhelyen. Ez derül ki a polgármesteri hivatal anyakönyvi és nyilvántartási csoportjától kapott adatokból.

Arany Gábor

E szerint a mögöttünk hagyott esztendőben 1540 halálozás és 1331 születés került be a megyeszékhelyi anyakönyvekbe.A szülők névadási szokásairól árulkodik, hogy az újszülött lányok közül a legtöbben a Hanna (9) és az Anna, illetve Nóra (7) keresztnevet kapták. A korábban elterjedt Boglárkát, Juliannát, Szilviát, Virágot pedig csak 1-1 esetben. Ezekkel együtt egyébként összesen hetven olyan keresztnevet jegyeztek be, amelyet csak egy-egy kislány kapott tavaly. A második keresztnevek élére is Anna és Hanna került Jázmin és Zoé társaságában. Mindegyiket 2-2 esetben választották. Érdekes, de a régebben nagy népszerűségnek örvendő Katalint első utónévként senki se kapta tavaly, míg második keresztnévként is csak egyetlen esetben jegyezték be.

A kisfiúk közül a legtöbben a Bence (10), illetve Levente és Máté (9) nevet kapták első utónévként. Ezen a listán 53 olyan név szerepel, amit csak egyetlen esetben kértek a szülők. A klasszikusok közül e sorban szerepel például György, István, Sándor. A második keresztnevek rövid listájának élére Zsolt (3) került, megelőzve Ádám, József, Levente, Marcell, Noel, Olivér, Roland, Valentin, Zsombor neveket. Ezeket 2-2 esetben választották a szülők.

Címkék#anyakönyv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!