Alsópáhok

2015.03.22. 16:55

Kálváriák fotókon - Olasz Ferenc legújabb albumát mutatták be

Alsópáhok - Passió-Kálváriák a Kárpát-medencében. Ezt a címet viseli Olasz Ferenc fotográfus legújabb albuma, melyet először Alsópáhokon mutattak be.

Keszey Ágnes

A helyszín nem véletlen: Olasz Ferenc hazatért, hiszen a fotóművész Alsópáhok szülötte. Legújabb, a Kárpát-medence kálváriáit bemutató albuma felöleli életpályája egészét: szerepel benne az 1967 tavaszán, a témával való első találkozás döbbenetét is érzékeltető magyarpolányi sorozat, a kötet gerincét alkotó győri képeket pedig tavaly novemberben készítette az alkotó.

– A legszebb időszak, amikor várok az ideális fényviszonyokra, hogy fényképezhessek. Nagyon sok órát, napot töltöttem a keresztek tövében. Ilyenkor elcsendesedik körülöttem a világ, s néha az is megadatik, hogy tudok imádkozni. Az ember nem minden pillanatban tud, ehhez a lélek csendje kell – vallja Olasz Ferenc.

Olasz Ferenc (jobbról) Bereczky Csabának dedikál egy albumot. Fotó: Keszey Ágnes

A Passió című album fotóinak időrendisége és a kísérő evangéliumi szövegek, versek a szenvedéstörténet stációit követik. A kötet bemutatóján a település polgármestere, Czigány Sándor köszöntötte a megjelenteket, a könyvet Szakolczay Lajos irodalomtörténész méltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!