Állatvilág

2009.04.18. 07:19

A futballista Dvéri Zsolt kicsi kora óta imádja az állatokat

ZH - Már kisgyerekként rendkívüli tehetségnek számított, ám érdeklődése nem pusztán a labdára irányult, ideje jelentős részét a mezőgazdaságban, házi- és tenyészállatok között töltötte. Az egyik legjobb honi középpályás, ám ha befejezi a futballt, lovakat óhajt irányítani, fogathajtóként.

Horog László

"Falun nőttem fel és élek jelenleg is, természetes volt, hogy kutyák, tehenek, lovak vesznek körül. Különösen az utóbbiak gyakoroltak rám nagy hatást, amikor aláírtam a szerződésemet az azóta megszűnt Gázszer FC-hez, megvettem az első lovamat. Aztán úgy gondoltam, egy ló nem ló, szereztem még egyet, valamint egy hintót is. A szülői háznál kezdtem állattartásba, később ingatlanokat és földeket vásároltam, egyre jobban belemelegedtem a dologba. Nemcsak sertéseket és szarvasmarhákat kezdtünk tartani  a legtöbbet édesapám dolgozik, valamint az öcsém és egy ismerős a  gazdaságunkban , két hintót vettem, kocsikázni kezdtem. Amikor két évre búcsúztam az élvonaltól  elegem lett a honi futballviszonyokból , a megyei másodosztályban töltöttem két szezont, megfordult a fejemben, hogy fogathajtóként versenyzem. A kettes és a négyes is érdekel. Ez nem olcsó mulatság, a hintó  milliós nagyságrend, a szerszámok megvásárlása, a paripák szállítása is komoly összegeket emészt fel. A terveket végül nem követte tett, visszatértem az élvonalba. A fogathajtásról  nem tettem le, ha végleg szakítok a labdarúgással, alighanem megpróbálkozom vele, versenyszerűen" - mondja Dvéri Zsolt, akit a futballtársadalom tagjai csak Drazsénak szólítanak.  



A két legkedvesebb ló, Vivi és Baba, valamint a négyszeres válogatott futballista, Dvéri Zsolt
Fotó: Horog László

A középpályás első fogatos versenyét három éve nyerte, a fehérvári élklubok  a női kézilabdázók, a férfi kosarasok és a hokisok, valamint a futballisták  a Kunos Lovardában viaskodtak, a Fehérvár FC középpályása irányította a labdarúgók fogatát, két segédhajtója a nemzeti együttes kapuján kopogtató ifj. Horváth Gábor, valamint védőtársa, Mohl Dávid volt. Nagy fölénnyel nyertek, hibátlanul teljesítették a pályát.
Dvéri  mostanában kiscsikókat vásárol, s 45 évesen értékesíti a már érett lovakat. A két versenykocsit nemrég eladták, jelenleg jártató hintót használnak. A családtagok jövedelme a mezőgazdaságból, az állattartásból származik, ám a középpályás anyagi biztonságát a futballnak köszönheti, jövedelme jelentős része a labdarúgásból származik. 

" A családtagjaim mindig mellettem álltak, nem tiltottak soha semmitől. Amikor fogatozom, a nejem természetesen félt, de lebeszélni nem próbál róla. Tudja, hogy a futball mellett ez az életem. Volt tanyám is az Alföldön, Bács-Kiskun megyében, Fülöpszállás és Soltszentimre között, de eladtam. Az öcsém ott élt, gondozta az állatokat, de nekem is gyakran kellett lejárnom, azonban a heti háromszor oda-vissza megtett 160 kilométeres távolság túl soknak bizonyult. Az élsport mellett nem fért bele, két éve megszabadultam a tanyától."

Egy decemberi  szemsérülés miatt   csak január végén kezdte az edzéseket, hosszú heteken át csak úszott, kerékpározott és kocogott. Két hete dolgozik együtt a csapattagokkal, reméli, rövidesen bajnoki mérkőzésen is szóhoz j
uthat a Fehérvár FC-ben.
A  csapat kutyáját, Vidit, a barna foltos bernáthegyit is  Dvéri neveli. A játékostársak néha meglátogatják, mosolyogva nézik a nagytestű ebről készült fotókat, ám a napi feladatok az irányítóra hárulnak. "A jelenleg a Haladást erősítő csapattársam és barátom, Kuttor Attila kapta a szurkolóinktól 500. élvonalbeli mérkőzése, a nagyszerű jubileum alkalmából, ám ő nem sokkal korábban vásárolt két berni pásztort, ezért egyszerűen ne tudott mit kezdeni a bernáthegyivel. Nekem már volt négy kutyám, úgy gondoltam, elfér az ötödik is, magamhoz vettem, nevelem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!