Frissen Zalából

2021.07.27. 21:25

Így tekert az egerszegi Alsóerdőn a Tokióban szenzációs negyedik helyet elérő Vas Kata Blanka

A japán fővárosban zajló nyári olimpián kedden a 19 éves ötkarikás újonc, Vas Kata Blanka szállította a legszebb magyar sikert: a fővárosi versenyző minden idők legjobb magyar kerékpáros eredményét érte el a hegyikerékpárosok között begyűjtött 4. helyével.

ZH, MTI

Vas Kata Blanka az egerszegi Alsóerdőn

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Képünk tavaly augusztusban készült, amikor Vas az egerszegi Alsóerdőn tekert, éppen olyan sáros körülmények közt, mint most Tokióban.

Vas Kata Blanka az egerszegi Alsóerdőn
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A további két szakágban (terepkerékpár, országúti mezőnyverseny) is jeleskedő, ötkarikás újonc Vas a 38 fős mezőny utolsó helyéről vágott neki a 20,55 kilométeres távnak, ám kiváló rajtjával már az elején előretört a harmadik helyre. Egy jobb kanyarban azonban elcsúszott és visszaesett a tizedik pozícióba.

– Nehéz verseny volt, nagyon izgultam – nyilatkozta Vas. – Hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a saját tempó jó lesz. A bukás után nem akartam hirtelen felérni az előttem lévő csoportra, mert akkor megrogytam volna. A saját tempóban jól haladtam, az utolsó két körben pedig sikerült a 4. helyre felérni.

Hozzátette: nem az erő, hanem a technikai tudása volt, amely miatt felért az előtte tekerőkre, de szavai szerint a legnagyobb előnyt az jelentette riválisaival szemben, hogy a terepkerékpáros tapasztalata miatt jól tud sárban tekerni, ezért kifejezetten örült a viadalt megelőző esőnek.

– Néhány éven belül a kerékpározás lehet a legnépszerűbb sportág Magyarországon az ilyen fantasztikus teljesítmények miatt, mint Vas Kata Blankáé vagy Valter Attiláé – kommentálta a negyedik helyet Princzinger Péter, a magyar szövetség elnöke.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/utanpotlasban-a-zkse-a-legjobb-5433569/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!