ZTE KK

2015.03.06. 15:40

Zárásként a ZTE KK a Kecskemétet fogadja szombaton

Zalaegerszeg - Elérkezett az NB I A-csoportos férfi kosárlabda bajnokság is az alapszakasz utolsó fordulójához. A Zalakerámia-ZTE KK együttese szombaton (18.00) hazai környezetben a Kecskemétet fogadja.

Kerkai Attila

Az egerszegi együttes tulajdonképpen minden tehet nélkül játszhat ezen a találkozón, hiszen a Kecskemét számít eslyesnek, viszont a ZTE KK éppen szerdán, a Paks elleni idegenbeli találkozóján mutatta meg, hogy tud kellemetlenséget is okozni az élcsapatoknak. A zalaiak ugyanis a második félidőben fokozatosan jöttek fel és a végére kialakult 65-61-es vereség ellenére az ő szempontjukból sok pozitívumot is rejt magában.

Milos Sporar, a ZTE KK vezetőedzője a szombati mérkőzésen sem számíthat a deréksérüléssel bajlódó Vladimir Panicra, de Lekli József játéka is erősen kérdéses. Ha Lekli nem játszik, akkor újból Mohácsi Máté viselheti a kapitányi karszalagot, s vele beszélgettünk az esélyekről a szombati találkozó előtt.

Mohácsi Máté (fehérben) jól tudja, milyen nehéz, amikor ő is kemény védekezést kap, így csapatától is azt reméli, hogy a Pakson mutatott második félidei jó védekezést megismételhetik
Fotó: Pezzetta Umberto

- Gáspár Dávid sérülése, majd Lekli Józsi kiesése után én maradtam a keretben a legidősebb magyar játékos és ilyenkor az a szokás, hogy ezt a játékost illeti a csapatkapitányi cím a pályán - jegyezte meg a nyáron a Nyíregyházától érkezett 24 esztendős bedobó, aki persze gyorsan rátért a szombati találkozóra. - Van jelentősége a mi szempontunkból is a szombati mérkőzésnek, hiszen ha nyernénk, akkor az előttünk álló Jászberénytől és Nyíregyházától 2-3 győzelemmel lennénk leszakadva és nem néggyel. Tudom, kissé túl optimista elképzelésnek tűnik, hogy a Kecskemétet legyőzzük, de másként nem lehet egy mérkőzéshez hozzáállni. Sportolóként mindannyiunk a győzelem reményével lép pályára, amíg van remény, legyen bárki az ellenfél. Erőt pedig a paksi mérkőzésből meríthetünk, hiszen a második félidőben egész jól védekeztünk, hatvanöt pontot kaptunk csak, ami a Paks ellen jó, de persze a hatvanegy elért pontunk pedig kevés. Erre a védekezésre a Kecskemét ellen is építhetünk, viszont tényleg nagyon jól kellene működnie szombaton is, hogy legyen esélyünk. És elkelne már egy kis szerencse is, hiszen ebben a bajnokságban sok szempontból inkább balszerencsés csapatunk.

Ami biztos,, függetlenül a szombati ertedménytől, hogy a ZTE KK a középszakaszban az alsóház tagja lesz (10-13. helyezett). A jövő héten pedig már meg is kezdődnek ennek a küzdelmei, a kiírás szerint a ZTE KK idegenben kezd a Jászberény, vagy a Nyíregyháza otthonában, attól függően, hogy a két csapat egymás elleni szombati találkozója milyen eredményt hoz.

A 26. forduló szombati programja (valamennyi mérkőzés 18 órakor kezdődik): Alba Fehérvár -Falco KC, Szeged- PVSK, MAFC- Sopron, ZTE KK -Kecskemét, Körmend -Paks, Jászberény -Nyíregyháza.

A női alapszakasz a múlt hét végén befejeződött, a ZTE NKK a hatodik helyen végzett és a harmadik DVTK-val március 18-án kezdi meg pároscsatáját a négy közé kerülésért. Az egerszegi lányok addig sem unatkoznak, hiszen március 12-én Győrben éppen a házigazda ellen lépnek pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjében. S hogy lesz-e folytatás, ettől a találkozót függ. Közben a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Stevan Svitek és stábja, melynek másodedzőként Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője is tagja, kijelölte a hazai rendezésű júniusi Európa-bajnokságra a bő, 24 fős keretét. A névsorban a ZTE NKK csapatából hárman is szerepelnek, Nagy Dóra, Zele Dorina és Varga Zsófia. Mint megtudtuk, a válogatott május 4-én kezdi meg a felkészülését a kontinensvetélkedőre immár 16 fővel, s hogy kik lesznek ebben a 24-ből, a bajnokság hátralévő szakaszában nyújtott teljesítmények is számítanak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!