ZTE KK

2015.01.07. 20:05

Újabb sima vereség - Feketével kiegészülve is kikapott a ZTE KK

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának újabb fordulójában a sereghajtó és rengeteg problémával küzdő Zalakerámia-ZTE KK a TLI Alba Fehérvár vendége volt és bár a zalaiak tisztességgel küzdöttek, de összességében simán kikaptak.

Kerkai Attila

TLI Alba Fehérvár–Zalakerámia-ZTE KK 98-71 (26-16, 26-20, 30-19, 17-16)

Székesfehérvár, 1000 néző. Jv.: Földházi, Minár, Gyuris.

Alba: Simon B. 14/6, Wood 11, Tóth P. 6, Kromah 19/9, Csorvási M. 10. Csere: Juhos 10/3, Supola 2, Kalve18/3, Blaskovits -. Vezetőedző: Székely Norbert.

ZTE KK: Dzambic 9/3, Mohácsi 12/3, Darling 19/6, Ilic 9, Lekli 12. Csere: Fekete 5, Velkey 5/3, Kertész -. Vezetőedző: Milos Sporar.

Lekli (balról) Csorvásival küzd, szemben az új szerzemény, Stefan Fekete (23) figyeli a párharcot. Fotó: Molnár Artrúr

Sérüléshullám sújtja a zalaiak együttesét, hiszen a legutóbbi találkozón csapatkapitányát, Gáspár Dávidot vesztette el hosszú időre a ZTE KK. Ha ez nem lett volna elég, Daniel Tamir bokája is aláfordult az utolsó edzések egyikén, a keret fiatalabb tagjai közül pedig Kerkai és Czinger vírusos fertőzés miatt maradt otthon. Szerdára viszont egy új taggal bővült a ZTE KK kerete, hiszen leigazolták azt a Stefan Feketét, aki hétfő óta már a csapattal edzett és nem számít légiósnak, mivel magyar útlevele is van. Vele kiegészülve vette fel a harcot a sok sebből vérző ZTE KK és az első félidőben még jól tartotta magát. A jóval esélyesebbnek számító Alba Fehérvár nem tudott ellépni tőle, de az első etap végére már igen, s igazából nem kellett ezért megizzadnia a házigazdának. A 22. percben 58-38-ra vezetett a fehérvári alakulat, ami biztos alapot adott számára, hogy nyugodtan játsszon. Zalai oldalon Darling pontjai jöttek jól csapatának, de ezzel együtt is csak tartani tudta a különbséget a ZTE KK. A mérkőzés ekkor már eldőlt, hiszen a zalaiakban nem volt annyi tartalék, hogy bármilyen módon lényegesen szorosabbá tegye ezt a mérkőzést.

Nem vitás: sok munkára, de igazából nagy fordulatra van szükség Egerszegen, hogy ütőképesebb csapattá váljon a ZTE KK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!