ZTE KK

2015.01.29. 17:25

Kemény dió lesz: a ZTE KK pénteken Sopronban

Zalaegerszeg - Pénteken 19 órától a tabella második helyén álló Soproni Sördögök vendége lesz az NB I A-csoportos férfi kosárlabda bajnokságban a jelenleg sereghajtó Zalakerámia-ZTE KK.

Kerkai Attila

A bajnokság állása alapján is kijelenthető, hogy ennek a találkozónak egyedül a Sopron a favoritja, de a két csapat eddigi szereplése és mutatott játéka alapján is. A ZTE KK legutóbb vasárnap, hazai pályán az utolsó negyedben bukta el a PVSK elleni mérkőzését, pedig egy siker most nagyon jól jött volna, már csak az önbizalomnak is.

Sem előzőleg Körmenden, sem pedig vasárnap nem lehetett ott a pályán Lekli József, a zalaiak centere, és csapatkapitánya, akivel csütörtök délután beszéltünk, amikor megerősítette: a pénteki összecsapást is kihagyja.

– Most úgy néz ki, hogy a szerdai, Kaposvár elleni hazai találkozón térhetek vissza a pályára – hallottuk tőle. – Térdsérülésem most szépen javul, köszönhetően annak, hogy egy új térdvédőt kaptam, ami sokkal jobban tart. Szeretnék mielőbb újra játszani, de előbb ezt fel kell építeni.

A két csapat novemberi találkozója után zalai oldalon az akkori szereplők közül kevesen maradtak. Ha nem jön közbe valami váratlan, úgy Mohácsi Máté (balról) újra összecsaphat Ruják Andrással. Fotó: Pezzetta Umberto

Az esélyekről is szólt és persze a legutóbbi találkozót is megemlítette.

– Vasárnap egy nyerhető mérkőzést buktunk el, ami bosszantó, hiszen túl sokat hibáztunk – folytatta. – A Sopron elleni mérkőzés kemény dió lesz, hiszen pénteki ellenfelünk remek szezont fut, viszont az is biztos, hogy nem feltartott kézzel futunk ki a pályára. Az ezt követő három mérkőzésünk még fontosabbnak tűnik, ugyanis a Kaposvár, MAFC és Szeged elleni csatákat ha behúznánk, akkor lenne esély elkerülni az osztályozót.

A ZTE KK csapatából Lekli mellett Cole Darling sérülése miatt szintén kimarad, s az, hogy a meglévő négy légiós közül ki marad ki, vélhetően pénteken derül ki Milos Sporar döntése alapján. A házigazda Sopron Zalaegerszegen is nyert a ZTE KK ellen és számos ismerős is található keretében, és az kispadon is. Sabáli Balázs vezetőedző mellett Patonay Imre tanácsadóként dolgozik, ahogy annak idején a 2010-es bajnok ZTE KK csapatánál is tette, de ott van Trepák Zoltán és Tóth Gergely is, akik korábban szintén játszottak Egerszegen.

Ami biztos, hogy Sopronban most férfi vonalon is kosárlabdaláz tapasztalható, így biztosan nem maradnak üresen a lelátók a péntek esti mérkőzésen sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!