ZTE KK

2015.01.30. 20:19

A Sopron hozta a kötelezőt, a ZTE KK nem tudta igazán megnehezíteni a hazaiak dolgát

Az esélytelen nyugalmával várhatta a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata pénteken este a Soproni Sördögök elleni találkozóját, nem feladva persze a meglepetés lehetőségét. De ettől ismét messze volt a zalai együttes.

Kerkai Attila

A 20. forduló nyitómérkőzését rendezték pénteken Sopronban a férfi bajnokságban. Sabáli Balázs abszolút favoritnak számító együttese második volt a tabellán 15 győzelemmel, míg a ZTE KK az utolsó az eddig megszerzett két sikerrel. Milos Sporar vezetőedző most sem számíthatott sérülés miatt Lekli Józsefre és Cole Darlingra, illetve ezúttal Vladimir Panic bokasérülés miatt maradt ki a keretből, mint létszám feletti légiós. A ZTE FC labdarúgócsapata pedig – minthogy Sopronban edzőtáborozik –, természetesen nem hagyta ki a találkozót, így a kék-fehérek játékosai és szakvezetői természetesen a zalai kispad mögött foglaltak helyet.

A ZTE KK meglepő kezdő csapattal nyitott, egy alacsonyabb, de mozgékonyabb ötössel és a zalaiak jól tartották magukat (6. p.: 11-11), de aztán a hazaiak elkezdtek még keményebben védekezni, de inkább pontosabban játszani, amivel a negyed végére el tudtak lépni (23-15). A zalaiaknál ekkor sok hiba is becsúszott a játékba, de fogjuk ezt az igyekezetre, amire tényleg nem lehetett panasz. Az akarással nem volt gond a ZTE KK-nál, azonban Cohadarevicnek a 3. személyije is összegyűlt, ami túl korainak tűnt, Dzambic harmadik triplája viszont a legjobbkor esett, hogy csapatát felhozza 39-33-ra. Változatos játékkal ért véget az első húsz perc, de soproni előnnyel zárult (49-40).

Ilic és Cohadarevic is gyakorlatilag négy faulttal kezdte a második félidőt, a Sopron pedig szinte pillanatok alatt 65-44-re ellépett. Voltak távoli kosaraik és gyors indításaik is a hazaiaknak, a ZTE pedig egyre kevésbé tudta fékezni a hazai lendületet. A mérkőzés nagyjából itt eldőlt, a Sopronnak különösebben nem kellett megerőltetni magát, hogy tartsa 20 pont körüli előnyét. Nyert a jobb csapat, amely érvényesítette a papírformát.

 

Soproni Sördögök–Zalakerámia-ZTE KK 90-72 (23-15, 26-25, 28-15, 13-17)

Sopron, MKB Aréna, 1600 néző. Jv.: Papp P., Frányó, Surányi.

Sopron: Thomas 8/6, Dénes 1, Borisov 19/9, Edwards 15/6, Poscic 11. Csere: Tóth G. 5, Takács 10/3, Ruják A. 15/6, Trepák 3/3, Bán 1, Molnár M. 2, Ruják B. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

ZTE KK: Dzambic 18/9, Velkey, Mohácsi 7, Tamir 8, Cohadarevic 24/3. Csere: Ilic 8, Fekete 6, Czinger 1, Kis R, Kertész. Vezetőedző: Milos Sporar.

Sabáli Balázs: „Szerettünk volna jobb ritmusban játszani, mint legutóbb. Ennél is több van bennünk, most leginkább Thomas sérülése miatt aggódom."

Milos Sporar: „A két csapat két különböző célért harcol a bajnokságban. A Sopron a bajnoki címért, mi pedig a bentmaradásért. Ha megnézzük, a két csapat keretének összetétele is ennek megfelelő. Nem vagyok boldog az eredmény miatt, de elégedetlen sem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!