ZTE KK

2013.11.15. 17:00

Körmend -ZTE KK szomszédvári rangadó következik

Zalaegerszeg - Szombat este hat órakor, az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság nyolcadik fordulója keretében a vasi városban csap össze a két ősi rivális, a Körmend és a Zalakerámia-ZTE KK.

Varga Andor

Nem állítható, hogy két jó passzban lévő együttes mérkőzik majd este. Ismert: a ZTE egy hete elvesztette hazai veretlenségét a szezonban a Nyíregyháza ellen, miközben a vasi rivális egyenesen három bajnoki fiaskó (Sopron, Szeged, Kecskemét) után érkezik a szomszédvári rangadóhoz. Ráadásul a piros-feketék hét közben második próbálkozásra is kikaptak a nemzetközi porondon, az Eurochallenge Kupában.

Fehérben az egerszegi Kovács Ádám helyzetben a körmend elleni, tavalyi, egerszegi bajnokin. Akkor 101-92-re nyert a ZTE KK. Fotó: archív/Katona Tibor

A körmendiek teljesítményével a vasi klub vezetése sem elégedett, erre utal, hogy honlapjuk híre szerint a csapat az év végéig szankciók által fenyegetve játszik. Hogy pontosan milyen eredmények elérése esetén úszhatják meg a büntetést a játékosok és a szakvezetés, azt az nem részletezik, de a büntetés alatt „anyagi jellegű, és esetleges személyi változásokat is" értenek.

A Körmend edzőjétől, Hencsey Tamástól sem hallottunk részleteket a csapat elé állított elvárásokról, de az általa elmondottakból az érződött: különösebben nem is aggódik ezek miatt.

– Arra koncentrálunk, hogy újabb hazai mérkőzésünk következik, amelyet feltett szándékunk megnyerni – fogalmazott az edző. – Rá-adásul a ZTE az ellenfél, amitől pikáns lesz az este, de a csapat ettől még ugyanúgy készül, mint bármelyik másik találkozóra. Éles, szoros meccseket játszunk, és alapvető problémánk, hogy a végén a döntő pontokat rendre nem mi szerezzük meg. Azon vagyunk, hogy ez változzon.

A vasiak ezen a héten elköszöntek egy próbajátékostól, az amerikai Summerstől, és sajnos a Zeténél is akad legalább egy – már korábban véglegesített – légiós, aki ma este nem lesz ott a pályán.

– A szomorú emlékű Nyíregyháza-meccs eredménye ez is – hallottuk Völgyi Pétertől, az egerszegiek szakmai igazgatójától. – A kanadai Plumb Achillesz-ín-problémája kiújúlt a találkozón, ahol kellemetlen sérülést szenvedett az amerikai Safford is. Utóbbi játékáról csak szombaton döntünk, de nem nagyon edzett a héten.

A zalaiak mestere azt mondja: abban bízik elsősorban, hogy egy Körmend–ZTE összecsapás sosem a csapat „papíron" meglévő erejéről szól, egy ilyen rangadó a legrejtettebb tartalékokat is képes lehet mozgósítani.

– Az a célunk, hogy az első félidőben mindenképp meccsben maradjunk – vázolta a ma estére vonatkozó elképzeléseket Völgyi Péter. – Aztán ha ez sikerül, a második félidőben már nyugodtan kiadhatunk magunkból mindent. Számításba vesszük, hogy a Körmend egy héten belül három mérkőzést is játszott. Az egy dolog, hogy ezeken nem értek el jó eredményeket, de az összecsapások nyilván ki is vettek belőlük sokat. Ha kiélezett végjátékra kerül sor szombaton, sikerülhet talán fölébük kerekednünk.

Kiemelt biztosítású mérkőzés

A Zalakerámia-ZTE KK honlapján tette közzé: elfogyott az a 150 jegy, amit a körmendiek a meccsre elővételes értékesítésre rendelkezésre bocsátottak, a helyszínen pedig nem is lehet már vendégszektoros belépőhöz jutni. Ez a mennyiség nem túl sok, főleg ha azt vesszük hogy az előírások szerint a kosárlabdameccseken a házigazda a nézőtér befogadóképességének 15 százalékáig köteles jegyet biztosítani a vendégcsapatnak. És a Körmend legutóbbi hazai meccsén 1700 néző volt a lelátón. A találkozó egyébként kiemelt biztosítású lesz, ami azt jelenti, hogy a csarnokban és azon kívül rendőrök is lesznek szolgálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!