ZTE KK

2013.10.25. 19:22

Nagy skalpot fogott a ZTE KK csapata (fotókkal, videóval)

Zalaegerszeg - Pénteken este hazai környezetben fogadta a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda együttese a mezőny egyik veretlen csapatát, a Paksot és óriási csatában legyőzte.

Kerkai Attila

Ismerősökből nem volt hiány a vendégoldalon, kezdve az egykori egerszegi kedvenccel, a most már vezetőedzőként ténykedő Branislav Dzunic-csal és a közelmúlt bajnokaival: Tóth Ádámmal és Baki Gergellyel.

A Paks magyar ötössel vonult fel a kezdéshez, míg zalai oldalon ott volt Safford és Lekli is, akiknek a játéka kétségesnek tűnt, de vállalták a játékot.

A ZTE KK jobban kezdett (6-2), amihez az is kellett, hogy a vendégek egy sor lehetőséget kihagyjanak. Egy idő után aztán az egerszegiek kezdtek el többet hibázni (13-14), de a zalaiak visszavették a vezetést. A második negyed derekán néhány vélt vagy valós játékvezetői tévedés okozott komolyabb vitát, aztán vendégvezetésnél (23-25) „beállt" a mérkőzés, amit a paksi vezetőedző unt meg előbb, s kért időt, ami után viszont a ZTE következett. Ha Leklinek fájt is a dereka, bizonyára remek kezelést kapott, hiszen  az ő percei következtek, így a zalaiak elléptek és először állt be a 4-5 pontos vezetés a találkozón (36-31). Ez az előny lehetett volna aztán akár tíz pont körüli is, de a zalaiak kiengedték ezt a lehetőséget a kezükből: a triplavonalon túlról hibázni képtelen Vaughn pedig lezárta egy távolival a félidőt (41-37).

Innen folytatták a csapatok és a szünetben elhangzott egy sokatmondó vélemény is: most kezdődik a meccs. A ZTE KK eddig megnyerte a lepattanócsatát és a zónája is jól működött, és később is. Ennek köszönhette a házigazda, hogy nyerésben maradt, majd Kámán triplája és egy látványos blokkja után már az ő nevét skandálta a közönség. Az egerszegiek 54-48-ra vezettek, Vaughn először hibázott kintről és érezhetően belelkesült a hazai csapat. Gáspár keze is hosszú idő után „elsült" (61-52),  érett a meglepetés. Igazi rangadóhangulat uralkodott a csarnokban,  67-55-nél meg pláne, hiszen már tartott a negyedik negyed. Az egerszegiek jól sáfárkodtak előnyükkel, de éppen a hajrá kezdetén (71-61) mutatkozott némi hullámvölgy a játékukban, és a Paks visszajött a mérkőzésbe. Vaughn hatodik hármasával újra 73-71 lett az állás, maradt két perc, Jones egyenlített, Plumb pedig egy hármassal válaszolt (76-73). Egylabdás meccs kerekedett a találkozóból, ami végül a zalaiak javára dőlt el.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere kért szót, és bejelentette, hogy a pénteki nappal saját kérésére felmentette a munkavégzés alól a ZTE KK ügyvezetőjét, Urbanics Pált. A klub főtulajdonosának képviseletében egyúttal elmondta: a feladatok elvégzésével Podlovics Pétert bízták meg.

Zalakerámia-ZTE KK – Atomerőmű SE Paks  77-75 (18-19, 23-18, 23-18, 13-20)

Zalaegerszeg, 1100 néző. Jv.: Papp, Hegedüs, Jakab.

ZTE KK: Boston 6, Gáspár 11/9, Plumb 13, Safford 9/3, Lekli 13. Csere: Kovács Ád. 5/3, Kámán 12/9, Kertész -, Koma 6. Szakmai igazgató: Völgyi Péter.

Paks: Kovács Ák. 8, Medve 2, Körtélyesi5/3, Szabó Zs. 9/3, Tóth Á. 5. Csere: Eilingsfeld -, Jones 20, Vaughn19/18, Summers 4, Baki 3/3. Vezetőedző: Branislav Dzunic.

Völgyi Péter: „Nagyot küzdött a csapat, és a heti edzésmunka alapján féltem is, hogy elfogy az erő, hiszen voltak sérültjeink. Az döntött, hogy a találkozón sikerült tíz pont fölé tornázni az előnyt, amiből maradt a végére."

Branislav Dzunics: „Gratulálok a ZTE-nek, megérdemelten nyert, mert végig kezdeményezett."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!