ZTE FC

2015.03.25. 19:00

ZTE FC - Haladás: Krisztoferért játszottak

Zalaegerszeg – Jótékonysági labdarúgó mérkőzésen csapott össze három év eltelte után ismét a ZTE FC és a Haladás együttese, hiszen a zalaiak kiestek az élvonalból, de most nem is ez volt a fontos, hanem, hogy a két csapat is kivegye részét abból akcióból, ami egy ifjú egerszegi utánpótlás korú játékos, Horváth Krisztofer gyógykezelésének elősegítése miatt bontakozott ki.

Kerkai Attila

Mi is többször beszámoltunk róla, hogy a 13 esztendős Horváth Krisztofer betegséggel küzd. Amikor mindez kiderült és az, hogy gyógykezelése hosszadalmas lesz, környezetéből sokakban azonnal megfogalmazódott, hogy segíteni kell. Balatoni Bea, a Zalaegerszeg USC, a ZTE FC előkészítő csoportjait magába foglaló egyesület elnöke gyakorlatilag az első volt, aki szerda este is ott volt a ZTE-stadionban, hiszen a jótékonysági akció beindítása az ő nevéhez fűződik.

– Krisztofer olyan betegséggel küzd, amely a nyirokrendszertét támadta meg, ami januárban derült ki – mondta el érdeklődésünkre Balatoni Bea. – Kemoterápiás kezelést kap, ami tudjuk, hogy mivel jár. Először a városi televízióban készült egy riport erről, aminek a felvétele aztán a csapattársak és minden segítő szándékú ember jóvoltából a Facebookon kezdett el terjedni és nagyon nagy összefogás bontakozott ki. Mostanra az ország minden pontjáról érkeznek felajánlások.

A szentgyörgyvári Horváth Krisztofer a Hévíz csapatától 2013-ban került a ZTE-hez, tehetségéről pedig csak annyit érdemes megjegyezni: a szombathelyi Illés Akadémia is szerette volna, ha hozzájuk igazol, de ő a ZTE FC-t választotta. Azt is elmondták az egerszegieknél, hogy Krisztofer családjának igenis elkel a segítség, de persze kinek nem, egy ilyen helyzetben... A szerdai találkozón úgy volt, hogy jelen lesz, azonban a fővárosba kellett vinni kezelésre.

– Megbetegedett, s ilyenkor első az óvatosság. Azt viszont érzi, hogy mennyien segítenek neki, ami fontos számára, hiszen látja ezt, érzi és nagyon vissza akar térni a pályára – tette még hozzá Balatoni Bea.

A vasi klub részéről Vörös Csabával, a Haladás technikai vezetőjével beszéltünk, s újra nyomatékosította: egy ilyen kezdeményezéshez bármikor csatlakozni kell. Mint mondta, természetesen mindenki, aki küldöttségükből elutazott Egerszegre megvásárolta a belépőt, és a két csapat egy-egy Krisztofer feliratú mezt is csináltatott erre az alkalomra, amit eljuttatnak a fiatalembernek. Vörös Csaba kezében pedig egy boríték is lapult, amit a vasiak 2006-os korosztályú együttese küldött – persze nem üresen...

Az eső sajnos nem kedvezett a találkozónak, de így is közel ezren foglaltak helyet a lelátón. A zalaiaknál a keret minden tagja pályára lépett, de a Haladástól is csak a sérültek és azok hiányoztak, akik ezekben a napokban a válogatottak kereteivel készülnek. Az első 30 perc kifejezetten lendületes futballt hozott, mindkét oldalon helyzetekkel. A második játékrészre a ZTE FC teljes sort cserélt, de a vasiak is pályára küldtek mindenkit. A találkozót a hajrában Radó András gólja döntötte el.

 

ZTE FC – Haladás 0-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Zierkelbach.

ZTE FC. I. félidő: Szappanos – Simonfalvi, Króner, Forgács, Fodor – Bedi – Szakály A., Murai, Horváth P. (Szegleti) – Bailo, Délczeg. II. félidő: Czirjék – Varga M., Kovács G., Radványi, Farkas N. – Bíró, Tóth B. – Szőllősi, Vittman, Szegleti (Babati) – Daru. Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Haladás: Rózsa (Gyűrű) – Kretz (Grabant P.), Jagodics (Czingráber), Hegedűs (Jánvári), Bühler – Nagy P., Iszlai (Jancsó) – Gaál (Grabant B.), Martinez ((Tóth M.), Rácz  (Tihanyi) – Radó. Vezetőedző: Szentes Lázár.

Gólszerző: Radó (78).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!