ZTE FC

2015.02.19. 18:45

Végh Gábor célja : újra nagy klub legyen a ZTE FC

Zalaegerszeg - Szombaton (14.00) hazai pályán a Békéscsaba ellen megkezdi a tavaszt a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, melynek tulajdonosa, Végh Gábor szerint jól sikerült a téli erősítés és terveik szerint halad a klub és a csapat felépítése. Azt is elárulta: reményeik szerint 2016 tavaszán már a teljesen megújult ZTE-stadion fogadja a szurkolókat.

Kerkai Attila

Csütörtökön este szurkolói ankétot tartott a ZTE FC, melyen a klub tulajdonosa is részt vett, s bemutatták a télen szerződtetett játékosokat. Végh Gáborral az eseményt megelőzően beszélgettünk, és elsőként azt kérdeztük tőle: tulajdonosi szerepvállalása óta fél év telt el, miként értékeli ezt az időszakot?

- Kezdenek kikristályosodni azok a célok, melyeket az elején is megfogalmaztunk - hangzott Végh Gábor válasza. - Voltak buktatók, nem minden döntés sült el úgy, ahogy azt szerettük volna, s a hátunk mögött hagyott fél év kellett ahhoz, hogy lássuk azokat a hibákat, melyeket ki kell javítani a rövid és a középtávú terveink eléréséért. Amit korábban is mondtunk, hogy a klubot szeretnénk újból felépíteni, most is tartjuk. Kollégáimnak sok dolguk van és dolgoznak is eleget, hiszen a végső célunk a ZTE FC-t újra nagy klubbá tenni. Hosszú távon gondolkodunk, fiatal, tehetséges játékosokat szerződtettünk a télen is, és a saját utánpótlásról sem feledkezünk meg. Huszonhárom és fél év a keret átlagéletkora, talán a legfiatalabb az NB II-ben. Szép reményekre jogosító társaság ez, és bízom benne, hogy a szurkolók is úgy gondolják, ahogy én. Már nem kell kapkodni, s remélem, a tavasz során sok fiatal mutatkozik be a csapatban. A jövőben pedig már csak olyan játékosokat akarunk igazolni, aki az NB I-es szereplésre is alkalmasak.

Végh Gábor sokat vár a most kezdődő időszaktól, és arról is szót ejtett, hogy kezdődhet a stadion megújulása.

Az esti szurkolói ankéton készült fotó, balról Hársfalvi András, Horváth Péter, Simonfalvi Gábor csapatkapitány, Végh Gábor tulajdonos, Murai Márk, Bedi Bence, Szakály Attila és Városi Viktor
Fotó: Katona Tibor

- A jelenlegi stadion megépítése óta nem látott fejlesztések jönnek - mondta el erről. - Február végén közzéteszik a közbeszerzési pályázatokat a kormány által jóváhagyott stadionfejlesztésekre. Májusban kezdődhet a munka, de mi közben már a Városi Sportcentrumban is elkezdjük a pályákat felújítani, ahol a nagyméretű mellett egy kisebb műfüves játéktár is létesül, illetve a füves pályák is megújulnak. A stadion, reményeink szerint 2016 tavaszára elkészül, megépül a fedett északi lelátó, a déli épület is elkészül, benne szurkolói bolttal, vendéglátóegységgel, öltözőkkel. Így aztán minden egy helyen lesz.

A rajtról sem feledkeztünk meg. A Békéscsaba a második, a ZTE FC a nyolcadik, de Végh Gábor csakis győzelmet remél.

- Nagyon régen, játékoskoromban vártam ilyen izgatottan a tavaszi rajtot, mint most - árulta el. - Remélem, szimpatikus, szerethető csapatot látnak majd a szurkolók is a mostani ZTE-ben, s most tehetjük le a jövő alappilléreit is. Addig, amíg van matematikai esély, a feljutásról nem szabad lemondani, ha nem sikerül, akkor viszont a következő idénynek már ezzel a céllal vágunk neki. Ám nem akarok túl nagy terhet sem tenni a vállakra, de ezeket az elvárásokat el kell tudni viselnie annak, aki akar valamit. A mostani tavasz jó értékmérő lesz fiatal együttesünknek. Tippelni nem akarok a nyitányra, de persze, hogy győzelmet remélek.

 

A csütörtök esti szurkolói ankéton természetesen bemutatkoztak az új fiúk, így a Haladástól érkezett Szakály Attila (23 éves), Városi Viktor (22 éves), a Kaposvártól igazolt Murai Márk (19 éves) és a Lenti TE-től szerződtetett Horváth Péter (20 éves) is. Az esti összejövetelen bejelentették továbbá: Szappanos Péter kapus szerződését 2,5 évvel meghosszabbították. Bár nem hangzott el, de van még egy játékos leigazolása is folyamatban.

Téli játékosmozgás a ZTE FC-nél

Érkezett: Horváth Péter (Lenti TE), Murai Márk (Kaposvár), Szakály Attila (Haladás), Városi Viktor (Haladás), Bedi Bence, Hársfalvi András (ZTE FC, saját utánpótlásból).

Távozók: Horváth Attila (Siófok), Marcus Vinícius Batista dos Santos Tanque (Zalaszentgrót).

Szabadlistán van: Károly Bálint, Kocsis Adrián (jelenleg mindketten az U21-es csapattal edzenek).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!