ZTE FC

2014.06.07. 11:18

Bajnok a ZTE FC U21-es csapata!

Szombat délelőtt játszotta le utolsó mérkőzését a ZTE FC U21-es korosztályú labdarúgó csapata az NB II Észak-nyugati csoportjában, amely után bajnoki címet ünnepelhet a kék-fehér együttes.

Kerkai Attila

Veszprémben zárta a bajnoki sorozatot az immár Fujsz Ferenc által irányított együttes (egészen áprilisig Lendvai Miklós az első csapat szakvezetője volt a fiatalok edzője is) és a tét az volt: győzelem esetén megnyeri csoportját a csapat. Már a 16. percben kétgólos előnyre tett szert a ZTE FC Szi Péter Zsolt és Babati Benjamin jóvoltából, majd  szépített a Veszprém. A   második 45 percben újra az egerszegiek akarata érvényesült és Bedi Bence találata biztosította be a sikert, közben még Horváth Valentin  szabadrúgásból lőtt egy kapufát.

A ZTE FC tehát 3-1-re győzött, így megnyerte az NB II Észak-nyugati csoportjának küzdelmeit. Innen folytathatja és a cél az NB I-es, kiemelt bajnokságba való kerülés. Ehhez még két rájátszásos körön kell túljutni, elsőkét a szerdán kezdődő Gyirmót elleni oda-visszavágós párharc következik. Amennyiben ezt is sikerrel veszi a ZTE FC, úgy  közvetlenül a feljutásért a Dunaújváros – Kozármisleny találkozó győztesével játszhat osztályozót az NB I-ért.

U21-es labdarúgó NB II, Észak-nyugati-csoport:

Veszprém – ZTE FC 1-3 (1-2)

Gólszerzők: Hoffer (18.), illetve Szi (10.), Babati (12.), Bedi (79.).

A ZTE FC U 21-es korosztályú együttese Fotó: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!