ZTE FC

2014.05.09. 15:36

ZTE FC vs. Szolnok: gyenge mérkőzés volt - fotókkal, videókkal

Péntek délután a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata a 27. forduló nyitómérkőzésén a Szolnoki MÁV együttesét fogadta. Aki látta ezt a találkozót, valószínűleg gyorsan el is felejti: gyenge színvonalú mérkőzésen, gól nélküli döntetlen született.

Kerkai Attila

ZTE FC – Szolnoki MÁV 0-0

Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Botló (Iványi, Makkosné).

ZTE FC: Czirjék – Simonfalvi, Kovács G,. Bogunovic, Hajdú – Babati (Nagy Z., 46.), Sluka, Holdampf (Kovács L., 61.) – Tanque (Szántó, 65.), Vittman, Frizoni. Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Szolnok: Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek, Fritz – Zvara, Mile – Rokszin Zsolnai (64.), Zsótér (Bohner, 90.), Lengyel – B. Tóth (Hamar, 70.). Vezetőedző: Kis Károly.

Sárga lap: Tanque (32.), Sluka (47.), illetve Fritz (10.), Vári (18.), Zsolnai (92.).

 

A kiesés elől menekülő Szolnok a legutóbbi fordulóban a Nyíregyházát győzte le, amivel lépett egyet előre céljai elérése felé, de a ZTE FC-nek is nagyon kellenek még a pontok, hogy ne kelljen a végén izgulnia.  Túl sokat nem is kockáztattak az elején a csapatok, inkább kényelmes tempóban futballoztak, semmint lendületesen. Sok volt a passz, aztán a  16. percben  Babati fordult kettőt a 16-os vonalánál, veszélyes lövését pedig Pokorni szép védéssel tolta szögletre. A zalaiakhoz  eltiltás után visszatért Tanque és Sluka közül utóbbi tűnt aktívabbnak, hiszen sok labdát szerzett a középpályán. A ZTE többet birtokolta a labdát, majd a 21. percben Bogunovic hibázott  a félpályán, de a szolnoki kontra veszélyesebben indult, mint amilyen a végén lett.

A látottak alapján vélhetően nem ez a találkozó pályázik majd a szezon legjobb összecsapására, mert mindkét csapat érezhetően  a viszonylagos biztonságra törekedett, amiből semmiféle veszély nem alakult ki, gólveszély meg pláne. Unalmas játék folyt a pályán, aztán a 33. percben megzördült a Szolnok hálója, de Vittman a fejese előtt lökött, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Zalai oldalon megint a támadók játékba hozása okozta a legfőbb problémát, így a felívelések csak ritkán találtak embert. A 43. percben vendéghelyzet következett, méghozzá nem is kicsi, hiszen egy jobb oldali beadás után Fritz érkezett a jó ütemben a kapu elé, fejesét  Czirjék a felső lécre paskolta, a visszapattanóra pedig már összezártak a védők, így a hazai kapus végül megkaparintotta a labdát.

A második félidőre már nem tér vissza a pályára az első 45 perc végén rúgást kapott Babati, de ez a csere amúgy is benne volt a levegőben, hiszen Lendvai Miklós vezetőedző előzőleg úgy nyilatkozott, hogy fiatal játékosainak valószínűleg csak egy félidőt ad, gondolva az U21-es együttes vasárnapi, Sopron elleni mérkőzésére.

A játék nem sokat változott az előzőekhez képest, a Szolnok ugyanis visszaállt saját térfelére. Az 55. percben egy szabadrúgás után Sluka pörgetett kapura, de Pokorni időben érkezett és hárított. Következett hazai oldalon a második csere, hiszen Holdampf is lejött a pályáról, s ugyanebben a percben Hajdú egy oldalról elvégzett szabadrúgást tűzött egyből kapura, a léc alá tartó lövést pedig a vendégkapus tolta szögletre. Némileg megélénkült a mérkőzés, de csak minimális mértékben, ám  az, hogy  fog gólt lőni, ez a kérdés továbbra is óriási talánynak számított.

Nincs mit kertelni, gyenge mérkőzés volt ez, az egerszegiek vágya, hogy hazai pályán megszerezzék második tavaszi sikerüket meglehetősen távoli elképzelésnek tűnt. Képtelen volt ritmust váltani a ZTE FC, de a Szolnok is, amely az egyik támadásánál látszólag hagyta, hogy két elöl lévő játékosa egymás között oldja meg a helyzetet, ugyanis a társak messze lemaradva szemlélték, mire jutnak az elöl lévők... Az utolsó tíz perc már úgy tűnt, hogy  egyik félnek sem hiányzik, az addigieknél  is kevesebbet mozogtak a játékosok, pedig ezen a mérkőzésen biztosan nem fáradhattak el. A 88. percben aztán Frizoni jobb oldali szabadrúgása után Kovács G. 6 méteres fejesét védte bravúrral Pokorni, de gól nem született, a ZTE FC pedig a hetedik tavaszi döntetlenjét is „behúzta".

Sok emberrel tárgyalnak...

Úgy tűnik döntetlenre lett „beállítva” tavasszal a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely pénteken a hazai pálya ellenére sem tudta legyőzni a Szolnok együttesét. A gól nélküli döntetlennel az egerszegiek  a hetedik ikszet könyvelték el,  a  baj csak az, hogy közben nem nagyon nyertek... Mindössze egyetlen siker áll a nevük  mellett tavasszal,  s hogy megszületik-e a zárásig a következő győzelem,  marad a zalaiaknak erre három mérkőzésük.

Egyébként a pénteki találkozó legalább annyira hangulattalan volt, mint maga a játék és úgy tűnik, hogy  a most zajló szezon már nem sokakat érdekel.  A ZTE FC-nél is inkább a jövő kérdése jelenti a fő témát, gyakorlatilag a márciusban felállt új vezetés energiája  is erre korlátozódik. Az már most borítékolható, hogy  változások lesznek, de ebből nem is csináltak titkot a kék-fehéreknél. Korábban Devecz Miklós,  a ZTE FC Zrt. vezérigazgatója is megemlítette, hogy tárgyalnak egy  befektetőjelölttel, s nem lenne meglepő,  ha a márciusban  főszponzorként a csapat mellé állt Pharos'95 Kft. tulajdonosa, Végh Gábor lenne ez a személy. Azt is hallani, hogy a korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre is visszatérhet a ZTE kötelékébe mint szakmai igazgató.  A kék-fehérek csapatát  korábban kétszer is irányító szakember az elmúlt  hetekben többször  járt Egerszegen, mi is találkoztunk vele a Balmazújváros elleni mérkőzésen,  s  a ZTE FC vezetőinek társaságában nézte meg a mérkőzést, de az ő esetében ez talán természetes is. Devecz Miklóssal beszélve csak  annyit jegyzett  meg, hogy sok emberrel tárgyalnak ezekben a hetekben, s június elejét-közepét jelölte meg, mire véglegesen kialakulhat a stáb összetétele. Amiben a volt ZTE-játékosoknak is  nagy szerep juthat. Kocsárdi Gergely már most utánpótlás-menedzserként tevékenykedik, de nem volt titok korábban sem, hogy neki még komolyabb szerepet szánnak a klubnál.  A 41 esztendős Vlaszák Géza is befejezi aktív pályafutását, őt sem szívesen engednék el  a klubtól, továbbá a jelenlegi vezetőedzőt, Lendvai Miklóst sem. A  várható változások ugyanis a szakmai munkát is érinthetik, s az, hogy kinek mi lesz a szerepe a stábban, ezek  mind tisztázandó kérdések. Például, hogy a szakmai igazgató mellett megmarad-e a vezetőedzői szerepkör, s ha igen, ki tölti majd be.

Egyelőre  viszont konkrét bejelentés nincs,   csak az a biztos, amit Devecz Miklós említett: ezekben a hetekben sok emberrel tárgyalnak...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!