ZTE FC

2014.04.19. 16:02

ZTE FC: pontszerzés Sopronban

Szombaton idegenben kísérelte meg gyarapítani pontjainak számát a ZTE FC NB II-es labdarúgó együttese, amely a Soproni VSE vendége volt.

Kerkai Attila

A két csapat fordulatos mérkőzést játszott egymással, végül a zalaiaknak sikerült a pontszerzés, amely kétgólos hátrány után kifejezetten nagy fegyvertény.

A Soproniak a legutóbbi fordulóban a játéknap meglepetését okozták az éllovas Nyíregyháza legyőzésével, így nem lehetett gond az önbizalommal, viszont sérülés és betegség miatt akadtak hiányzók Supka Attila keretéből.  Ami a zalaiakat illeti, a kék-fehéreknél eltiltás miatt Grbic esett ki és Tanque, de Lendvai Miklós vezetőedző így is azt hangoztatta: bátor és fegyelmezett futballal bármi megeshet, még Sopronban is.

Egy nagyon kemény belépővel indult a találkozó, hiszen Fazakas már az első percben sárga lapot kapott Frizoni felrúgásáért. Az egerszegiek bátor játéka pedig tényleg nem maradt el: minden túlzás nélkül, az első tíz percben a saját térfelére szorította a soproniakat. A 9. percben Kovács L. 22 méteres lövése pattant meg egy védőn, s ha kapura megy a labda biztosan gól, hiszen Halasi kapus a másik oldalra mozdult el, így viszont a labda nem sokkal a bal felső sarok mellett  hagyta el a játékteret. A kék-fehérek folyamatosan támadták a házigazda labdát birtokló játékosait, s ebből sok labdát is szereztek, aztán a 19. percben megszerezte a vezetést a ZTE FC. Az oldalvonal mellől, a tizenhatos magasságából Hajdú ívelt be szabadrúgást és a jobbról érkező labdára  Preklet érkezett, aki a rövid oldalról,  az ötös sarkáról csúsztatott a kapuba, 0-1.

Nem volt érdemtelen a zalai vezetés, de közvetlen ezután meleg pillanatokat élt át a vendégcsapat. Kétszer is csak nagyon kevésen múlt az egyenlítés. A 24. percben pedig büntetőhöz jutott az SVSE, amikor Tóth L. és Deme együtt érkezett a labdára, a játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy a zalai játékos megrúgta ellenfele lábát. A tizenegyest Deme laposan, a jobb sarokba helyezte, 1-1.

Egyértelműen meghozta a hazaiak kedvét a gól, hiszen egyre bátrabban támadtak és immár jóval kiegyenlítettebb lett a találkozó, mint korábban. A ZTE FC egy kicsit túl merésznek is bizonyult, hiszen látszólag nagyon kitámadott, mégsem csak ez miatt került hátrányba. A 30. percben zalai támadás közben érzésünk szerint kilökték a labda alól Babatit, s ebből kontrázhatott a Sopron, amely aztán nagyon szépen végigvitte a támadást a fellazult zalaiak ellen,  és végül egy kijátszott akció után Faggyas 10 méterről talált a kapuba, 2-1.

Közben egy zápor is  megérkezett Sopron fölé, így megváltoztak a pályaviszonyok, amihez látszólag a hazaiak alkalmazkodtak jobban. A zalaiaknál már kevesebbet volt a labda, mint korábban, de így sem mondott le a támadásokról. Az eső egyre jobban zuhogott, a Sopron pedig lendületben maradt. A 41. percben mélységi labdát kapott a középen kiugró Faggyas, aki levette, majd a kiinduló Vlaszák lába között,  12 méterről lőtt a kapu közepébe, 3-1.

Két perc múlva jött a zalai szépítés, igaz, soproni segítséggel. Egy kivágott labdát Kovács L. a 16-os vonalától fejelte a kapu felé, majd „félúton",  Baranyai csúsztatott bele, amely így Halasi fölött a kapuban kötött ki, öngól, 3-2.

Az eső immár felhőszakadássá „fejlődött", s aki csak tehette a lelátón,  biztonságos helyre menekült.

A második félidő tehát úgy kezdődött, hogy a ZTE FC-nek egyáltalán nem kellett lemondania a pontszerzés lehetőségéről. Lendvai Miklós együttese ismét bátor futballal nyitotta ezt a játékrészt, helyzet viszont nem adódott, ami igaz volt a hazai oldalra is. A nézőtérről érkezett  a jó tanács, hogy lőjenek, hiszen a vizes talajon bármi megeshet, de egyre nehezebb lett megjátszani a labdákat, hiszen az eső hullt, rendületlenül. A csapatok csak elvétve jutottak el a tizenhatoson belülre, inkább a mezőnyben zajlott a játék, aztán a 65. percben Sifter 23 méteres bombáját tolta ki a léc alól Vlaszák, a szöglet után pedig a zalai  kapus lábbal is nagyot mentett. A 70. percben Babati lesről elért találatát érvénytelenítette a játékvezető és nagyon nem lehetett vitatkozni az ítélettel. A jelenet mégis feljegyzésre érdemes volt, hiszen a ZTE FC továbbra is sokat tett az egyenlítésért, a soproni szurkolók pedig úgy érezték, hogy kellene még egy gól csapatuknak, hogy megnyugodhasson. Így fordult a mérkőzés a hajrába és megint egy nagy Vlaszák-védéssel, ami nagyon kellett. Az egerszegiek viszont  nagyot küzdöttek,  nem adták fel a pontszerzés lehetőségét,  és jött is a gól. A 82. percben az előretörő Kovács G. felvágásáért megítélt szabadrúgást Bogunovic 35 méterről  tűzte kapura, a labda pedig a kapu bal oldalában kötött ki, 3-3.

A kérdés immár az volt, hogy tartogat-e még újabb fordulatot a mérkőzés, hiszen ezekben bővelkedett a találkozó. A Sopron ment előre az újabb gólért, de a ZTE FC játékosai jól védekeztek. Az egerszegiek tehát pontot szereztek, amely megérdemelt, hiszen kétgólos hátrányban sem adta fel a ZTE FC és kitartó szurkolóinak is nagy örömet okozott, a buzdítást pedig a végén a csapat is megköszönte  a kék-fehér drukkereknek.

Soproni VSE ZTE FC 3-3 (3-2)

Sopron, 1000 néző. Jv.: Szőts (Farkas, Pápai).

Sopron: Halasi – Fazakas, Baranyai, Horváth A., Katona – Németh L., Sifter – Faggyas (Pető, 87.), Deme, Gaál – Szabó Zs. (Heffler, 63.). Vezetőedző: Supka Attila.

ZTE FC: Vlaszák – Preklet, Kovács G., Bogunovic, Hajdú (Kocsis, 79.) – Sluka – Babati (Bíró A., 71.), Holdampf, Kovács L. (Horváth V., 54.), Frizoni – Tóth L. Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Gólszerzők: Deme (24. - 11-esből), Faggyas (30., 41.), illetve Preklet (19.), Baranyai (43. - öngól), Bogunovic (82.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!