ZTE FC

2014.04.18. 12:45

Sopronban a ZTE FC

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II 24. fordulójában a ZTE FC együttese a Soproni VSE vendége lesz szombaton 16 órától. A zalaiak helyzete a hiányzók miatt továbbra sem könnyű, de Lendvai Miklós bízik csapata helytállásában.

Kerkai Attila

A ZTE FC csapata a múlt heti, Cegléd ellen aratott hazai sikerrel megszerezte első tavaszi győzelmét, így ez a teher lekerült a játékosok válláról. Sopronban viszont nem ígérkezik könnyű mérkőzés a kék-fehérek számára, hiszen eddig Supka Attila együttesének is eddig döcögősebb a tavaszi szezonja, mint azt a klubnál előzetesen remélték, viszont éppen a múlt héten könyvelte el a csapat eddigi legnagyobb bvavúrját: Nyíregyházán győzte le a toronymagas éllovast. Ha van siker, amiből egy csapat erőt meríthet magának, akkor az egy ilyen győzelem volt, és várhatóan a soproniak igyekeznek is „meglovagolni" mindennek a pozitív hozadékát.

Fehérben Holdampf fordul a Cegléd elleni győztes meccsen. Ő Sopronban is ott lesz a pályán.Fotó: Katona Tibor

Ami a ZTE FC-t illeti, a sérült Simonfalvi Gábor és Vittman Ádám továbbra sem játszhat, a brazil Tanque és a szlovén Denis Grbic pedig piros, illetve sárga lapok miatt kénytelen kihagyni a mérkőzést.

– A héten a megszokott és tervezett ütemben készültünk, azt is fegyelembe véve, hogy ezúttal még több fiatal lesz a keretünkben – mondta Lendvai Miklós. – Mindenképpen arra törekszünk, hogy a Cegléd elleni formát tovább vigyük, persze kizárólag annak a meccsnek a pozitívumait, hiszen voltak ilyenek. Fontos lesz, hogy támadó szellemben játsszunk, bár elöl elkelne a tapasztalat és egy kicsit erősebbek is lehetnénk, de igyekszünk megoldani ezt a helyzetet is. Alapvetően Sopronban is akkor lehet esélyünk a pontszerzésre vagy a győzelemre, ha jó futballal rukkolunk ki, és ez a célunk, hiszen semmiről sincs okunk lemondani. A meglévő sérültek és az eltiltottak mellett annyi problémánk még van, hogy Vlaszák térde is fáj, így az ő szereplése még kérdéses.

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Vlaszák (Czirjék) – Preklet, Bogunovic, Kovács G., Hajdú – Sluka, Holdampf, Kovács L. – Frizoni, Tóth L., Babati.

Kapcsolódó hírek:

Tanque: három meccs eltiltás

A ZTE FC első tavaszi sikere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!