ZTE FC

2014.02.11. 18:30

Nánási már a nyolcadik távozó a ZTE FC-nél

Zalaegerszeg - Újabb játékos távozott a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatától: Nánási Balázs kedden közös megegyezéssel bontott szerződést.

Kerkai Attila

Eltelt újabb egy nap és a ZTE FC-nél újabb játékos távozását jelentették be. Nánási Balázzsal ugyanis a klub közös megegyezéssel szerződést bontott, a védő elmondása szerint a Vasasba tart.

– Nincs aláírt szerződésem, de szándékaim szerint valóban a Vasashoz szerződök – nyilatkozta a játékos, aki éppen túlesett a csapattársaktól történő búcsúzkodáson. – Eddig vártam, de most fogalmazódott meg bennem a döntés, hogy váltanom kell. Szerettem volna itt játszani, de most sem látom az alagút végén a fényt... Amikor visszajöttünk a téli pihenőről azt reméltem, hogy rövid időn, egy-két héten belül pozitív folyamatok indulnak meg a klubnál, de egyelőre nincs semmi konkrétum. Sajnálom, mert jó közösség alakult ki.

Nánási egyébként már a nyolcadik távozó a ZTE FC őszi keretéből.

Nánási Balázs a Vasas játékosa lesz tavasszal. Fotó: Pezzetta Umberto

Lendvai Miklós megbízott vezetőedzője úgy kommentálta játékosa távozását, hogy aki el akar menni, azt nem szabad marasztalni.

– Aki nem akar itt játszani, erővel nem érdemes itt tartani. Nánási jelezte, hogy váltani szeretne, mi ezt elfogadtuk, békében válunk el tőle. Viszont ha szeretnénk célokat megfogalmazni a tavaszra, jó lenne igazolni, hiszen képben van egy-két fiatal játékos, aki szívesen jönne ide, de tudni kellene, hogy kivel egyeztethetnék a leigazolásukról... – utalt arra, hogy a jelenlegi, vagy a múlt heti bejelentés szerint, a jövőbeni klubvezetéssel konzultálhatnának.

Zalaegerszeg önkormányzata egy hete jelezte, hogy 1920 forintos áron megvásárolná a jelenlegi többségi tulajdonos részvényeit a klubban. Nagy Ferenc múlt pénteken elfogadta az ajánlatot, de bizonyos feltételekkel, ám arról, hogy hol tartanak a tárgyalások hivatalosan nincsenek információk. Az idő fogy és a klub szimpatizánsai most már valóban szeretnék tudni, hogy a háttérben zajló egyeztetések milyen irányba mozdultak el.

Közben kedden az MLSZ fegyelmi bizottsága azt a döntést hozta, hogy „a ZTE sportszervezetet, mint visszaesőt, Simon Antal vezetőedzővel szemben pénzügyi tartozás miatt 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi". Ami valószínűleg a késedelmes teljesítést szankcionálja, de az fb keddi döntéséről szóló, az MLSz honlapján is közzétett határozat nem említi, hogy a ZTE FC átigazolásból való kizárását megszüntette volna. A klub hétfői közlése arról szólt, hogy Simon Antalnak fizetett a ZTE FC.

Kapcsolódó cikkek:

A ZTE FC fizetett

ZTE FC: a város vételi ajánlatot tett

Nagy Ferenc: elfogadják az ajánlatot, de feltételekkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!