Zenei hírek

2015.05.03. 10:13

Megint jól teljesített a Nice One Babe

Lendva – Egy francia, egy horvát és egy szlovén zenekar társaságában lépett fel szombat este a muravidéki kisvárosban a Nice One Babe.

Gyuricza Ferenc

A koncert egy nyári fesztivál, a Tepih Na Paleti felvezető rendezvénye volt, a miután a metalcore-t játszó zalaegerszegi együttes jó kapcsolatot ápol a szervezőkkel, így őket is meghívták. – Ez már a harmadik alkalom, hogy Szlovéniában léphetünk fel, itt nagyon kedvelik a zenénket – magyarázta a Nice One Babe egyik gitárosa, Tóth Krisztián. – Már hónapokkal ezelőtt megállapodtunk erről a koncertről, annak ellenére is, hogy az idei Tepih Na Paleti fesztiválon nem fogunk játszani. Az est első számú fellépője egy francia hardcore csapat, a Wake The Dead volt, amely a horvát Sentence társaságában egy rövid európai turnén vesz részt ezekben a napokban, így Lendvára is együtt érkeztek. Tóth Krisztián azt mondja: az ilyen lehetőségeket semmiképpen nem szabad kihagyni, márcsak azért sem, mert arra is kíváncsiak voltak, hogy egy olyan zenekar, amely Európában turnézik, mennyiben erősebb náluk. Panaszra nem lehet okok, akár a francia Wake The Dead-del, akár a Sentence-szel vetjük őket össze, minőségben egyértelműen állják a sarat.

– Az eredeti elképzelés az volt, hogy az egyik baráti zenekarunkkal, a bonyhádi Sonic Rise-zal kiruccanunk egy közös hétvégére Szlovéniába, fellépünk Ljubljanában, valamint ezen a lendvai koncerten is. A helyzet azonban úgy alakult, hogy Huszti Gáboréknak közbejött egy hazai koncert, így a ljubljanai program most kútba esett, a lendvai rendezvényre pedig egy helyi zenekar, a Scatter ugrott be nyitóbandának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!