Zene

2016.05.21. 17:20

A Guns N Roses változtatta meg az életét

ZALAEGERSZEG - Úgy vagyok vele, hogy bármit is kapok a Guns N Roses eredeti felállásából, az már egy hatalmas ajándék nekem. Nagyon bízom abban, hogy lesz budapesti koncert, hiszen annak idején, 1992-ben nem láttam őket.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Takács Vilmos, Vilkó, a világhírű zenekar egyik legnagyobb hazai rajongója, a Guns N Roses-dalokat játszó Hollywood Rose egykori gitárosa mondta lapunknak. A jelenleg Ganxsta Zolee csapatában, azaz a Kartelben játszó zenészt olyan szoros érzelmi kötelék fűzi a Guns N Roses-hoz, hogy néhány esztendeje könyvet is írt róluk.

A Zalaegerszegen született, de egy ideje már Budapesten élő gitárost annak apropóján kérdeztük, hogy csütörtökön számos magyar honfitársával együtt ő is ott volt azon a bécsi AC/DC-koncerten, ahol a Guns N Roses énekese, Axl Rose énekelt. Mint az közismert, Brian Johnsont, az AC/DC frontemberét orvosai halláskárosodás miatt eltiltották a turnézástól, így került a helyére Axl Rose.

Takács Vilmos, azaz Vilkó egy péntek esti lendvai kiállításmegnyitón Fotó: Gyuricza Ferenc

- Nagyon jó volt a koncert, még most is izomláza van az arcomnak az állandó mosolygástól - mondta Vilkó. - Axl hihetetlen teljesítményt nyújtott, nagyon alázatosan énekelte a dalokat, látszott rajta, hogy elfogadta, itt ő csak másodhegedűs lehet. Azt is tudni kell, hogy az AC/DC dalaiban végig rendkívül magasak az énekdallamok, ez pedig fokozottan megerőltető lehet az ettől eltérő dalokhoz szokott énekesek számára. Axl azonban végig magabiztosan énekelt torokból. Előzetesen arra számítottunk, hogy egy bizonyos idő eltelte után el fog fáradni, s majd héliumhangokkal oldja meg a témák egy részét. Szerencsére szó nem volt erről, még most is libabőrös a karom, ha rágondolok.

Vilkó azt is hozzátette: annak ellenére, hogy ő is gitáros, a Guns N Roses magját adó Slash-Axl Rose-párosból mégis utóbbi volt a kedvence, nem véletlenül varratta magára az énekes arcképét. Ennek ellenére Axl Rose-t eddig csupán két alkalommal látta élőben, a 2006-os, enyhén botrányos budapesti koncerten, s most Bécsben. Slash-hez jóval többször volt szerencséje.

- Sajnos az eredeti felállásában eddig még nem láttam a Guns N Rosest, ezért is figyelem az újbóli összeborulásukról szóló híreket - folytatta a zenész. - Nagyon bízom egy budapesti koncertben, amiről egyre több hírt lehet hallani.

Vilkó azt is elmesélte, amikor az eredeti felállású Guns N Roses az egyetlen magyarországi koncertjét adta 1992-ben, mindössze 11 éves volt. Bár a rajongása addigra már kialakult a zenekar iránt, szülei mégsem vitték el, mert a fejenként 800 forintos jegy akkor nem fért bele a családi költségvetésbe. Azzal hárították el, hogy majd legközelebb bepótolják. Úgy tűnik, 24 évet kellett erre várniuk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!