Zene

2014.12.20. 12:03

A karcosabb, keményebb oldalukat mutatja meg a Lumberjack Commando

Nagykanizsa – Hobbizenekarnak tekintjük a Lumberjack Commando-t, azért hoztuk létre, hogy jól érezzük magunkat. Annak persze örülnénk, ha többen járnának koncertjeinkre, de nem ez a fő cél.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Jánosi Péter, a 2011 szeptemberében alakult, stoner rockot játszó nagykanizsai zenekar gitárosa mondta lapunknak annak apropóján, hogy hamarosan új dalokkal jelentkeznek.

– Egy négy dalos E.P.-n dolgozunk, amelynek The Heritage lesz a címe – magyarázta Jánosi Péter. – Egy kicsit változik a stílusunk is, a southern, azaz délies rock némileg háttérbe szorul, ugyanakkor sokkal több lesz a groove-metal elem, illetve jobban érződik a közös nagy kedvenc, a Crowbar hatása is.

A gitáros azt is hozzátette: a southern elemeket természetesen nem száműzik végleg a dalaikból, most viszont szükségét érezték annak, hogy a karcosabb és keményebb oldalát mutassák meg a zenekarnak. A The Heritage E.P. négy dala közös szerzemény, ám ezúttal nem próbateremben alakultak a dalok, hanem interneten küldözgették egymásnak az ötleteket.

– Nálunk bevált az a file-küldözgetős módszer, sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni így – mosolyodott el a zenész. – Próbáltuk a próbatermi dalírást is, ám az az igazság, hogy ott többnyire csak néztük egymást, nem nagyon haladt a munka. Most viszont mindenki beletette az ötleteit a dalokba, úgy érezzük, jóval erőteljesebb anyag született, mint a bemutatkozó The Bad Memories Lodge idején.

Márpedig a Lumberjack Commando az első kiadványára is büszke lehet, mert a The Bad Memories Lodge E.P. a rockzenével foglalkozó internetes felületeken mindenhol kedvező fogadtatásban részesült. A The Heritage dalaitól ennél is többet várnak, hiszen ezúttal egy szegedi stúdióban, abban a Black Hole Sound-ban kapják meg végleges formájukat, amely kifejezetten jó referenciákkal rendelkezik ebben a stílusban.

– Nagyon jó érzés, ha másoknak is tetszik a zenék, hiszen a Lumberjack Commando-val a megalakuláskor semmilyen konkrét tervet nem fogalmaztunk meg, csupán jól akartuk érezni magunkat – tette még hozzá a gitáros. – Ezért öröm számunkra, hogy ha mások is hasonlóan éreznek zenénk hallatán. Csak azt hiányoljuk, hogy kevesen járnak koncertjeinkre, ezen a téren van még mit javítanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!